Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dukla navýšila vedení v prvoligové tabulce, Benátky udolala v samostatných nájezdech

Po drtivé porážce ve Vsetíně si hokejová Dukla v pondělí aspoň částečně spravila chuť. Ve 28. kole první ligy s problémy ubojovala zápas s Benátkami nad Jizerou, o vítězství 3:2 rozhodl tým z Vysočiny až v samostatných nájezdech. Navýšil tím náskok v tabulce, druhé České Budějovice jsou o osm bodů pozadu.

První větší šanci zápasu si připsal domácí Anděl, na Žejdlíka si ale nepřišel. Za Benátky zahrozil Prudík, místo puku však v Brožově brance nakonec skončil sám. Velkou šanci na otevření skóre měl jihlavský Zeman, trestné střílení za faul na svoj osobu však neproměnil.

Vstup do druhého dějství se výrazně povedl Benátkám. Nejprve ve 23. minutě uplatnil na brankovišti důraz Jakub Rychlovský, aby za pouhou minutu zvýšil střelou od modré Patrik Maier - 0:1. Z letargie probral domácí Tomáš Jiránek, který ve 26. minutě po velkém závaru rozvlnil Žejdlíkovu síť přece jen rozvlnil. Dvojbrankové vedení mohli Severočechům vrátit Teplý a Špaček, v zakončení však úspěšní nebyli. Naopak vyrovnat mohl Anděl, z otočky ale střílel mimo.

Srovnat skóre se podařilo až Tomáši Jiránkovi. Nejprve sice situaci dva na jednoho vyřešil nepřesnou střelou, ale v 50. minutě si už vedl lépe, když z mezikruží bezchybně využil Zemanovu přihrávku - 2:2. Dukla tlačila, ale v základní hrací době už branku nevstřelila, přestože Anděl ani Pekr k tomu daleko nebyli.

Protože prodloužení velkou šanci nenabídlo, rozhodovaly samostatné nájezdy. Hned v první sérii uspěl Anděl, na kterého později navázal Michal Hlinka. Dukla tak z dramatického souboje brala dva body.  

HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Jiránek (Dostálek, J. Pohl), 50. Jiránek (Zeman, Štindl), rozh. náj. M. Hlinka – 23. Rychlovský (D. Špaček), 24. Maier (Kurka).

Rozhodčí: Skopal, Přikryl – Bosák, Maštalíř. Diváci: 1 309.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, Budík, Kajínek, Mareš, Štindl, Vála, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – T. Havránek, Osmík, Hrníčko – Harkabus, Zeman, D. Čermák.

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kunst, Kolmann, Kurka, Maier, Žůrek, Husa – Teplý, Šír, A. Dlouhý – D. Špaček, Najman, Rychlovský – Wiencek, Burda, Průžek – Cikhart, Žemba.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Benátky nad Jizerou, hokej, první liga, HC Dukla Jihlava, trestné střílení, Benátky, HC Benátky nad Jizerou, Tomáš Jiránek, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, Kraj Vysočina, Patrik Maier, Michal Hlinka

Dukla navýšila vedení v prvoligové tabulce, Benátky udolala v samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.