Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla tvrdě narazila. Vítěznou sérii ukončil sobotní debakl ve Vsetíně

Na deset jihlavská Dukla počet vítězství jdoucích za sebou nezaokrouhlila. Ba naopak, tato série byla razantně ukončena výpraskem ve Vsetíně, kterému Jihlava podlehla po jednoznačném průběhu výsledkem 9:2. I nadále však zůstává na prvním místě prvoligové tabulky.

Šlágr 27. kola se odehrával ve skvělé atmosféře vsetínského Lapače. Aby ne, když vše hrálo do karet domácím. Již po čtyřech a půl minutách tečoval Březinovu střelu domácí Karafiát mimo dosah Lundströma. Vsetín byl i nadále při chuti a byl aktivnějším týmem, spolupráce třetí útočné formace přinesla gól Jonáka ve 12. minutě.

Do druhé třetiny vstoupila Jihlava s novým gólmanem v zádech a zvýšila aktivitu, avšak inkasovala v přesilovce z hole Frola. Stále ale neměli Valaši dost, a když v čase 27:23 navyšoval na 4:0 Teper, s Duklou to vypadalo všeljak. Nepopulárního „bůra“ završil ve 32. minutě Pechanec.

Třetí třetina už byla pouze otázka skóre, Valaši se radovali z přesného zásahu radovali ještě čtyřikrát. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Pechanec, šest sekund před polovinou poslední části pak individuálně překonal Brože Kucharczyk. Čestný úspěch Dukly pak zaznamenal Tomáš Harkabus krátce po uplynutí dvojnásobné přesilovky. Druhý gól mohl přijít v trestném střílení, Michal Popelka však neproměnil. Skóre se tak měnilo naopak ještě na druhé straně, když se z dalšího přečíslení podruhé trefil Jonák. Celý zápas uzavřel samostatným únikem Nicolas Werbik.

VHK ROBE Vsetín - HC Dukla Jihlava 9:2 (2:0, 3:0, 4:2)

Branky a nahrávky: 5. Karafiát (Březina, Holomek), 12. Jonák (Rob, Teper), 25. Frolo (Rác, Pitule), 28. Teper (Slováček, Šilhavý), 32. Pechanec (Rob, Holomek), 47. Pechanec, 50. Kucharczyk (Březina), 56. Jonák (Rob), 59. Rob (Pechanec) – 53. Harkabus (Skořepa, Kajínek), 60. Werbik.

Rozhodčí: Barek, Veselý – Novák, Pechánek. Diváci: 4050.

VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Frolo, Hryciow, Teper, Slováček, Holomek, Mikuš – Hořanský, Pitule, Rác – Rob, Pechanec, Jonák – Karafiát, Kucharczyk, Březina – Vítek, Šilhavý, Jindra.

HC Dukla Jihlava: Lundström (21. Brož) – J. Pohl, Půža, Kajínek, Mareš, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Harkabus – Popelka, Werbik, Dostálek – T. Havránek, Osmík, Hrníčko.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Vsetín, první liga, HC Dukla Jihlava, VHK Vsetín, Tomáš Harkabus, Nicolas Werbik, Joseph Pohl

Dukla tvrdě narazila. Vítěznou sérii ukončil sobotní debakl ve Vsetíně | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.