Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Už podeváté za sebou! Dukla porazila Porubu 4:1 a stále dominuje první lize

Dukle se i tentokrát podařilo navázat na předchozí vítězné zápasy. Proti Porubě triumfovala už podeváté v řadě a výhrou 4:1 si upevnila čelní pozici v tabulce první ligy. Na to se dostala v průběhu týdne po administrativní chybě konkurenčních Českých Budějovic.

První třetina vyšla Jihlavě velmi dobře. První šanci si připsala Dukla, ale netrvalo dlouho a Dukla šla do vedení. Popelku Dolejš ještě vychytal, v 5. minutě se po dobré práci Hlinky dostal k puku Dominik Hrníčko a přesnou střelou otevřel skóre. Další branky mohl přidat Anděl a Dostálek, porubský brankář ale odolal. Hůře se mu však vedlo v 19. minutě, když Anděl během přesilovky vpadl do pásma a z úhlu jeho přihrávku zužitkoval Matěj Pekr - 0:2.

Dukla načla aktivitou i druhou třetinu. Navýšit mohl opět Pekr, průběžným stavem ale pohnul až Tomáš Harkabus, který potrestal chybu hostů a samostatý únik proměnil. Poruba se poté zvedla, ve vyložené šanci však Hudeček přestřelil, Káňa pro změnu nastřelil tyč Lundströmovy branky. Chvíli před druhou sirénou nebezpečně dorážel jihlavský Popelka, Dolejš byl však na místě.

Premiérovou šnci třetího dějství měl domácí Zeman, ale podobně jako na druhé straně Hudeček nechal vyniknout gólmana soupeře. Vstřelené branky se však Slezané dočkali. Stalo se tak ve 49. minutě, kdy přesilovkou ránu Slavíka nechytatelně usměrnil Jozef Baláž - 3:1. Poslední slovo však patřilo domácím. Nejprve Skořepa v tutovce minul, ale nahradil ho Vlastimil Dostálek, kterého v situaci dva na jednoho oslovil Zeman - 4:1.

HC Dukla Jihlava - HC RT TORAX Poruba 2011 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Hrníčko (M. Hlinka), 19. Pekr (Anděl), 26. Harkabus, 59. Dostálek (Zeman, Harkabus) – 49. Baláž (Slavík, Toman)

Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Beneš, Kokrment. Diváci: 1532.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Půža, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Harkabus – T. Havránek, Popelka, Dostálek – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Matějíček, Adam, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Tomi – J. Káňa (A), Vymazal, Kanko (A) – Toman, Baláž, Guman – Jankovský, Fojtík.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky Dukla Jihlava, Poruba, první liga, FK Dukla Praha, HC RT Torax Poruba, Matěj Pekr, Tomáš Harkabus, SK Dynamo České Budějovice, Vlastimil Dostálek, anděl, Dominik Hrníčko, Jozef Baláž, HC Dukla Jihlava

Už podeváté za sebou! Dukla porazila Porubu 4:1 a stále dominuje první lize | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.