Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dukla porazila Litoměřice 5:2 a přiblížila se čelu první ligy na jediný bod

, aktualizováno 18. listopadu 2018, 10:06

Tohle je Dukla, jaká se fanouškům líbí. Totiž vítězná. Jihlavský tým zvítězil v posledních jedenácti zápasech rovnou desetkrát a má nejlepší formu z prvoligového pelotonu. Výtečné rozpoložení potvrdil v sobotu v rámci 24. kola, když porazil houževnaté Litoměřice 5:2. Dukla se na rozdíl jediného bodu přiblížila prvním Českým Budějovicím, ty však mají zápas k dobru.

První třetina byla herně vyrovnaná. Litoměřice, které mají taktéž velmi slušnou formu, za domácím nijak nezaostávaly. První šanci si připsal jihlavský Osmík, poté co si poradil s obranou, však střílel nad. Hosté potrestali hned první vyloučení Dukly, v 17. minutě od modré pálil Kloz a Daniel Voženílek zdařile tečoval mimo dosah Brože - 0:1. O rychlou odpověď se mohl postarat Pekr, ve své příležitosti však selhal.

Hned zkraje druhé třetiny měli červenožlutí další šanci, Dostálek však ani tentokrát Krále nepřekonal. Radost na Horáckém zimním stadionu vypukla až ve 29. minutě, kdy Havránek dobře napadal v útočném pásmu a do jeho nahrávky se opřel Jan Pohl, jehož bomba se zastavila až v litoměřické síti - 1:1. Dukla stačila do druhé sirény strhnout vedení na svoji stranu. Ve 39. minutě se o to zasloužil Štebih a následně Adam Zeman, střílející do protipohybu litoměřického brankáře. 

I na začátku třetí periody to zkoušel Dostálek, vedení Jihlavy však prozatím nezvýšil. Na druhé straně při situaci dva na jednoho nebezpečně střílel Zadražil, avšak vedle. Poté se začal stupňovat tlak Dukly. Dostálek nejprve pod padajícím Králem trefil tyč, zaradovat se tak mohl až ve 45. minutě, když se dobře zorientoval a poslal puk do víka - 3:1. O chvíli později byl již náskok domácích tříbrankový, zblokovanou přihrávku si totiž našel Nicolas Werbik a povedenou ránou nedal Královi šanci zasáhnout. Litoměřice se však ještě na chvíli vrátily do hry - 52. minutě střílel z mezikruží Dan Przybyla a snížil na 4:2. Poslední slovo však patřilo Dukle. Hned o necelou minutu později si Dostálek položil brankáře a Martin Osmík neměl problém zakončit do odkryté klece - 5:2.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Rozhodčí: Micka, Zubzanda – Coufal, Janíček. Diváci: 1 812.

Branky a nahrávky: 29. J. Pohl (T. Havránek), 39. Zeman (Štebih), 46. Dostálek (J. Pohl, Werbik), 49. Werbik (Hrníčko, Dostálek), 53. Osmík (Dostálek) – 17. Voženílek (J. Kloz, Pavlas), 52. Przybyla (Dluhoš, Jebavý)

HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Štebih, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Dostálek – T. Havránek, Werbik, Osmík – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Kvasnička, Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Pour – Šik, Przybyla, M. Havelka – Machač, Jirásek, J. Dvořák.

   

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, první liga, HC Dukla Jihlava, HC Stadion Litoměřice, Madeta Motor České Budějovice, Martin Osmík, Tomáš Král, Nicolas Werbik, Daniel Voženílek, Adam Zeman, Joseph Pohl, Jan Pohl

Dukla porazila Litoměřice 5:2 a přiblížila se čelu první ligy na jediný bod | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.