Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejová Vysočina patří jihlavské Dukle, regionální derby s Třebíčí rozhodl jediný gól

Hokejová Dukla i nadále válí. Na vítěznou šňůru ve středu večer navlékla již šestý korálek a tento byl obzvláště sladký. V rámci 23. kola první liga totiž Jihlava uspěla na kluzišti svého regionálního rivala z Třebíče. O tříbodovém importu do krajského města rozhodl jediný gól, o který se zasloužil Tomáš Havránek.

V úvodní třetině zápasu měla více ze hry Dukla, což bylo dáno i dvěma přesilovkami, ale prosadit se prostřednictvím Skořepy nebo Anděla nedokázala. Naopak mohla inkasovat po šanci Brože, toho ale v líčové chvíli rozhodila jihlavská pbrana.

Druhá perioda začala velkou šancí Třebíče, kdy Brož vychytal Vodného a tento moment jako by dal předzvěst celému průběhu prostřední části. Domácí měli tři přesilové hry, ale jihlavského gólmana nepřekonali a navíc při první početní výhodě inkasovali. Ve 27. minutě během vlastního oslabení ukázal Skořepa dobré napadání a Tomáš Havránek nabídnutou šanci tváří v tvář gólmanovi využil.

Jihlava měla ve třetí třetině více šancí, ale nedokázala je zužitkovat. Necelou minutu před koncem zkusili domácí hru bez gólmana, ale na Jana Brože, který působil v Třebíči do mladšího dorostu, nevyzráli - 0:1.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. T. Havránek (Skořepa)

Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Votrubec, Ševic. Diváci: 3 574.

Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Vl. Brož, Bartejs, D. Mikyska, V. Čejka – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Škvrně, M. Novák.

Jihlava: Brož (Chaloupek) – Kajínek, D. Váňa, J. Pohl, Štebih, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, M. Hlinka, Osmík.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Třebíč, první liga, výhra, SK Horácká Slavia Třebíč, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Tomáš Havránek, Jan Brož, hokej, HC Dukla Jihlava, Joseph Pohl

Hokejová Vysočina patří jihlavské Dukle, regionální derby s Třebíčí rozhodl jediný gól | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.