Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pátá výhra v řadě! Dukla porazila Ústí nad Labem 3:1 a upevnila si druhé místo tabulky

Památku válečných veteránů uctili hokejisté Dukly velice důstojně. Nejenže nastoupili ve slušivých "maskáčových" dresech, ale zároveň v nich vyhráli 3:1 nad Ústím nad Labem. Po nekompletním 22. kole je hokejová Jihlava druhá o čtyři body za Českými Budějovicemi.

Přitom vstup do zápasu vyšel lépe hostům. Jihlavského Brože dvakrát počastovali nebezpečnými střelami, ale produktivita byla na straně Dukly. V 8. minutě vystihl Matěj Pekr chybnou rozehrávku Ústí a povedeným blafákem poslal domácí do vedení 1:0. Zvýšit mohl v závěru první třetiny Harkabus, jeho pokus však velmi dobře zachytil Stezka v hostující brance.

Začátek druhého dějství si už Jihlava pohlídala, Pekr však trefil brankáře a Jiránek o chvíli později orazítkoval tyč. O navýšení náskoku se nepostaral ani Werbik, který puk za brankovou čáru neprotlačil ani nadvakrát.

To se podařilo hned po devíti vteřinách třetí periody. Tolik stačilo werbikovu k tomu, aby v útočném pásmu vybojoval kotouč a předložil ho Davidu Tůmovi před okrytou branku - 2:0. Ústí se však dostalo rychle zpátky do hry. Ve 44. po Jandusově přihrávce vykroužil zpoza branky Vladimír Eminger a backhandem umístil svoji střelu mezi Brožovy betony. Drama však nepřipustil Jan Pohl, který se po vyhraném buly nerozpakoval a rozvlnil síť za Stezkou potřetí.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Pekr, 41. D. Tůma (Werbik), 53. J. Pohl (Werbik) – 44. Eminger (T. Jandus, Chrpa).

Rozhodčí: Přikryl, Šindel – Hejl, Komínek. Diváci: 2027.

HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – Kajínek, L. Doudera, D. Váňa, J. Pohl, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, M. Hlinka, Osmík.

HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Groh) – Eminger, Hes, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert, Zukal – Severa, Vrdlovec, L. Volf – Jánský, T. Jandus, Chrpa – Tůma, Davídek, Krliš – Planý, Čermák, Jícha.

 

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Ústí nad Labem, první liga, výhra, FK Dukla Praha, FK Ústí nad Labem, FC Vysočina Jihlava, David Tůma, SK Dynamo České Budějovice, Matěj Pekr, Vladimír Eminger, HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem, Joseph Pohl

Pátá výhra v řadě! Dukla porazila Ústí nad Labem 3:1 a upevnila si druhé místo tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.