Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dukla přehrála silné Kladno, po výhře 2:1 je v tabulce třetí

Hokejisté Dukly se nacházejí v dobré formě. Potvrdili to ve středu v rámci 20. kola první ligy, ve kterém se jim podařilo udolat nebezpečné Kladno. Díky třetí výhře v řadě se tým z Vysočiny posunul již na třetí příčku tabulky.

Začátek se však domácím nepovedl. V 5. minutě našel během přesilovky Vildumetz Daniela Kružíka, která pálil přímo do šibenice  - 0:1. Po chybě obrany to mohlo být o dva, ale Kehar se šancí nenaložil ideálně. Dukla zahrzila nejprve Dostálkem, poté to zkoušel Kajínek. Srovnání stavu se však povedlo až Davidu Váňovi, který v 18. minutě využil skrumáže a trefil odkrytou kladenskou branku.

Z druhé třetiny uteklo necelých šest minut a Jihlava se opět radovala. Havránek vybojoval puk za brankou, Hlinka předložil Martinu Osmíkovi, který měl snadnou práci - 2:1. Mohlo být rychle vyrovnáno, Kružík však švihem trefil poze Brožovu tyčku. Další momenty patřily Dukle. Do dvou velkých šancí se dostal aktivní Osmík, avšak neuspěl, podobně jako jeho spoluhráč Tůma těsně před druhou sirénou.

Třetí třetiny příliš hokejové krásy nenabídla. Jihlava se soustředila na obranu, Kladno ve snaze vyrovnat zvýšilo aktivitu. Do zajímavých možností se ale nedostávalo, a tak žlutočervení i přes power play Středočechů, cenné vítězství uhlídali.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. D. Váňa (T. Havránek), 26. Osmík (M. Hlinka, T. Havránek) – 5. Kružík (Vildumetz).

Rozhodčí: Souček, Ondráček – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 2 848

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – D. Váňa, Kajínek (A), L. Doudera, J. Pohl, Mareš, Štebih – D. Tůma, Werbik, Mandát – Anděl, Skořepa (C), Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Osmík, M. Hlinka, T. Havránek.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, P. Hořava (C), Zelingr, Kehar, J. Říha, Veber – Zikmund, Kubík, Svedlund – Vildumetz, T. Kaut (A), Kružík – Jelínek, Š. Bláha, Hajný – M. Bláha.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, první liga, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Kraj Vysočina, Joseph Pohl

Dukla přehrála silné Kladno, po výhře 2:1 je v tabulce třetí | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.