Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dukla se nadřela, ale z Kadaně nakonec veze tři body. V tabulce se posunula na čtvrté místo

Zápas na hřišti outsidera nebyl tak jednoduchý, jak se mohlo zdát. Kadaň totiž v poslední době podává zlepšené výkony a Dukla Jihlava musela pořádně zabrat, aby v 19. kole první ligy bodovala naplno. To se nakonec podařilo, po výhře 5:3 se tým z Vysočiny posunul na čtvrtou příčku.

První větší šanci zápasu měl hostující Pohl, v samostatném úniku ale Kuchaře nepekonal. První branka zápasu tak padla na druhé straně. Ve 13. minutě se Ondřej Šulek šikovně vyhnul obránci a střelou nad lapačku poslal Kadaň do vedení 1:0. Dukla do konce prvního dějství vyrovnat, dobrou práci a nahrávku Anděla zužitkoval v 18. minutě Vlastimil Dostálek.

Do vedení mohl žlutočervené dostat Skořepa, Kuchař jeho pokus ale vyrazil nad branku. A tak se do vedení dostala opět Kadaň, přesilovkou kombinaci ve 34. minutě zakončil tvrdou ranou Lukáš Klíma. Jihlava opět zareagovala, Werbik nejprve trefil tyč, srovnáno bylo v 39. minutě, když Tomáš Jiránek pohodlně dorazil Pohlovu střelu.

Duklu tento gól do šatny nabudil a začátek třrtí třetiny patřil jednoznačně jí. Poté, co Anděl netrefil odkrytou branku, vložil hůl do Harkabusovy střely Josef Skořepa a dostal Duklu do vedení 3:2. Následná Kajínkova střela skončila na tyči, na 4:2 tak upravil v 54. minutě Lukáš Anděl, který se trefil nad ramenou kadaňského gólmana. Severočeši však zbraně nesložili, Lundströma při přesilovce propálil Jaroslav Kůs. Na konečných 5:3 pro hosty upravil v poslední minutě do prázdné branky Adam Zeman.

SK Trhači Kadaň - HC Dukla JIhlava 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 13. Šulek (Šťovíček, Chlouba), 33. Klíma (Novák, Chlouba), 56. Kůs (J. Müller) – 18. Dostálek (Anděl), 38. Jiránek (J. Pohl), 43. Skořepa (Harkabus), 54. Anděl (Dostálek, Kajínek), 60. Zeman.

Rozhodčí: Luczków, Veselý – Štofa, Beneš. Diváci: 521.

SK Trhači Kadaň: Kuchař (Hamalčík) – Blaha, J. Holý, Novák, Trefný, Grebeňuk, Popela – Chlouba, Šťovíček, Šulek – Rezek, Kůs, Klíma – J. Müller, Rindoš, Tupý – Homer, Helt.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – D. Váňa, Kajínek, L. Doudera, J. Pohl, Mareš, Štebih – T. Havránek, Werbik, D. Tůma – Dostálek, Skořepa, Anděl – Jiránek, Zeman, Harkabus – Hrníčko, M. Hlinka, Půža.

   

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kadaň, první liga, výhra, Sportovní klub Kadaň, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Joseph Pohl, Vlastimil Dostálek, Josef Skořepa, Lukáš Klíma, Tomáš Jiránek, Adam Zeman

Dukla se nadřela, ale z Kadaně nakonec veze tři body. V tabulce se posunula na čtvrté místo | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.