Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítězství s čistým kontem. Dukla porazila Slavii 3:0 a patří jí sedmá příčka tabulky

Blýskání na lepší časy? Doufejme. Dukla Jihlava provádí změny v kádru a i to zřejmě vedlo k dosavadnímu zlepšení výsledků. Po výhře v Benátkách si hokejisté z Vysočiny poradili i s v dobré formě hrající Slavií Praha. Na Horáckém zimním stadionu ji uštědřila porážku 3:0.

Jako první mohl síť rozvlnit domácí Kajínek a následně dorážející Havránek, nicméně slávista Honzík ukázal svoji třídu. Blízko ke gólu měl i Čachotský, povedenou akci ale blafákem nedokončil. Jihlavský kapitán se mohl zaradovat až v 17. minutě, když si našel puk ve skrumáži a protlačil ho soupeřovy branky - 1:0. Navýšit skóre mohl Tůma, jeho bomba jen těsně minula pražskou klec.

 Těsně před polovinou zápasu mohl srovnat Kohút, ve vyložené pozici ho ale vychytal Brož. Dukla proto trestala. Ve 34. minutě unikl podél mantinelu Tůma, předložil puk Tomáši Havránkovi, který backhandem uklidil mezi Honzíkovy betony - 2:0. Vrátit Pražany do kontaktu mohl Matějka, ale Brož byl opět na místě. Stejně jako Honzík na druhé straně, když vychytal Pekra s Andělem.

Slavia ve třetí třetině nic nezabalila a hnala se do útoku. Nepřekonatelnou překážkou však pro ni byl výborně chytající Brož. Na něm si postupně vylámali zuby Šagát, Najman a Šteiner. Na druhé straně skóre nezvýšil Doudera nebo Tůma. Definitivní rozuzlení zápasu tak nabídla až 58. minuta, kdy do přihrávky Čachotského krásně opřel Jan Mandát - 3:0.

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Mandát, Werbik), 33. T. Havránek (D. Tůma, Suchánek), 58. Mandát (Čachotský, J. Pohl).

Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Hejl, Podrazil. Diváci: 1 781.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, Kajínek (A), L. Doudera, Suchánek, Štebih, Mareš, Vála – Mandát, Werbik, Čachotský (C) – Anděl (A), Skořepa, Pekr – Harkabus, Zeman, Jiránek – D. Tůma, T. Havránek, D. Čermák.

HC Slavia Praha: Honzík (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Valík, Hrdinka, Hejda, Steinocher – Šteiner, Šagát (A), Kubica – Matějka, Najman, Panna – J. Doležal, Furch, Heldák – Tejral, Kohút, Šergl.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Slavia Praha, první liga, hokej, HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, Tomáš Havránek, Benátky, Kraj Vysočina, Joseph Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězství s čistým kontem. Dukla porazila Slavii 3:0 a patří jí sedmá příčka tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.