Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dukla otočila duel s Frýdkem-Místkem, po výhře 3:2 ji patří čtvrtá příčka

Dukla Jihlava se pomalu dere prvoligovou tabulkou vzhůru. Ve středečním utkání 10. kola si poradila s Frýdkem-Místkem poměrem 3:2 a v neúplné tabulce ji patří čtvrtá pozice.

Dukla si během první třetiny vytvořila optickou převahu, ze které rezultovaly dvě velké šance. Ale hostující brankář Daneček si poradil jak s příležitostí Dostálka, tak později se šancí Pekra. A pak Frýdek-Místek udeřil, v poslední vteřině periody našel Mikulík na mezikruží Jana Bartka, který zamířil přesně nad Lundströmovu lapačku - 0:1.

Zkraje druhé třetiny orazítkoval jihlavský Pohl tyčku, radovat se tak mohli domácí až ve 25. minutě, po Čachotského nahrávce David Čermák nejprve trefil Danečka, ale odražený puk už do odkryté branky dopravil. Těsně před polovinou zápasu však udeřili zase Slezané, odraženou Hrachovského střelu si našel Jan Kalus a z dorážky upravil na 1:2. Jihlavané mohli srovnat, ale Anděl ani Čachotský proti Danečkovi úspěšní nebyli.

Kapitán Čachotský se ale skvěle ukázal v 52. minutě. V oslabení oklamal hráče soupeře a vyslal do úniku Adama Zemana, který střílel přesně - 2:2. No a 56. minutě jihlavský tlak při přesilovce vygradoval ve vítěznou branku. Od modré vypálil Jakub Suchánek a jeho projektil se zastavil až v síti.

HC Dukla Jihlava - HC Frýdek-Místek 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. D. Čermák (Čachotský, J. Pohl), 52. Zeman (Čachotský), 56. Suchánek (Anděl, Jiránek) – 20. Bartko (Mikulík), 30. J. Kalus (Hrachovský)

Rozhodčí: Skopal, Veselý – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 1333.

Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský (C), D. Čermák – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Zeman, Jiránek – Osmík, Hrníčko.

Frýdek-Místek: L. Daneček (Hlaváč) – L. Kovář, Hrachovský, Husák, Bartko, Žovinec, Krisl, D. Stránský – Hladonik, Mikulík (C), Hrňa – Raška, Przybyla, Kuťák – J. Kalus, Peterek, Klimša (A) – Christov, Kaukič, Flok.

 

 

   

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Frýdek-Místek, první liga, výhra, HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, Joseph Pohl, David Čermák, Jakub Suchánek, Adam Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla otočila duel s Frýdkem-Místkem, po výhře 3:2 ji patří čtvrtá příčka | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.