Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dukla sahala po třech bodech, nakonec však z Litoměřic veze jenom jeden

Dukla Jihlava v sobotu večer prohrála zápas, který měla dobře rozehraný. Dvougólový náskok však proti Litoměřicím neudržela, inkasovala těsně před koncem a v následném prodloužení. Po prohře 4:3 zůstává tým z Vysočiny na sedmém místě.

V Litoměřicích se na první gól dlouho nečekalo, ve 4. mnutě během přesilovky přiťukl Harkabus Matěji Pekrovi, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Největší příležitost domácích v první třetině měl Pour, obrana Jihlavy však zareagovala dobře. Zvýšit mohl naopak Pohl, toho ale vychytal Král.

Co se nepovedlo na konci prvního dějství, to se podařilo na začátku toho druhého. Od levého mantinelu překvapivě vystřelil David Čermák, Král měl zakrytý výhled a puk skončil v brance - 0:2. Zpátky do zápasu dostal Litoměřice Jan Kloz, který ve 30. minutě svižnou ránou zápěstím překonal Brože v brance Jihlavy. Středočeši stačili ještě vyrovnat, vteřinu před druhou sirénou napřáhl od modré Ondřej Smetana - 2:2.

Gólové momenty si třetí perioda nechala až na svůj konec. Když 57. minutě dorazil vyraženou střelu sítě, zdálo se, že cesta zpět na Vysočinu bude pro Jihlavu veselá. O dvě minuty později však bylo srovnáno, Pavlasovu střelu zblokovala obrana jen k Lukáši Rouskouvi, který pohotově poslal puk do jihlavské klece.

Rozhodnutí přišlo ve druhé minutě prodloužení. Válek na sebe natáhl dva obránce a předložil do vyložené šance Aleši Pavlasovi, který určil, že bonusový bod zůstane v Litoměřicích.

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava 4:3 po prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 30. J. Kloz (Pavlas), 40. Smetana (J. Kloz), 59. Rousek (Pavlas), 62. Pavlas (Válek) – 4. Pekr (Harkabus, Suchánek), 23. D. Čermák (Dostálek, Čachotský), 57. Skořepa (Harkabus, Suchánek).

Rozhodčí: Valenta, Veselý – Maštalíř, Šimán.

Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Buchtela – Korkiakoski, J. Kloz, Pour – Voženílek, Flynn, Rousek – Šik, Válek, Marcel – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

Jihlava: Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, D. Čermák – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, druhá liga, prohra, HC Stadion Litoměřice, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Tomáš Král, David Čermák, Ondřej Smetana, Joseph Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla sahala po třech bodech, nakonec však z Litoměřic veze jenom jeden | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.