Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla v Ústí nad Labem ztrácela, nakonec vyhrála po samostatných nájezdech

Po prohře v Havířově nebyli hokejisté Dukly daleko od další porážky. V Ústí nad Labem ještě ve třetí třetině prohrávali o dvě branky, následně ale zabrali a nakonec slaví vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Jihlava zůstává sedmé příčce tabulky.

Do první vážnější šance se dostali Severočeši, ale Brož v brance hostí se nenechal překvapit. V 8. minutě naopak Jihlavané z tlaku vytěžili úvodní gól zápasu, když po Suchánkově střele přiťukl Pekr Tomáši Harkabusovi - 0:1. Domácí ale rychle vyrovnali, v 11. minutě vyřešil situaci dva na jednoho střelou Jakub Planý. Strhnout vedení na stranu Ústí mohl Jícha, Brož se předvedl výborným zákrokem.

Po obrátce Ústečané dopravili puk do branky, ale jen úmyslným kopnutím. Na struhé straně se do šance probíjel Čachotský, svůj blafák ale nedokončil. Další minuty patřily domácím, který svůj tlak nakonec zúročili v 39. minutě Josefem Jíchou, jenž z úniku backhndem upravil na 2:1.

Ze třetí třetiny uběhlo pouhých 14 vteřin, když po chybě jihlavské obrany přichystal Roubík pozici pro Martina Tůma, který zblízka nezaváhal - 3:1. Dukla se však vzchopila, ve 48. minutě zužitkoval přesilovku Tomáš Čachotský. Za další tři minuty bylo srovnáno, když Pekr vybídl pěkno přihrávkou Lukáše Anděla, který rozvlnil ústeckou branku potřetí. Do konce normální hrací hry se mohlo rozhodnout, ale jak Zeman na straně hostů, tak Melka nebo Volf na straně domácích ve svých šancích neuspěli.

Nerozhodlo ani prodloužení, a tak druhý bod pro hosty přisoudil kapitán Tomáš Čachotský, který jako jediný ze všech nájezdníků proměnil.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Planý (Severa), 39. Jícha, 41. Tůma (Roubík, M. Vágner) – 8. Harkabus (Suchánek, Pekr), 48. Čachotský (Dostálek, J. Pohl), 51. Anděl (Pekr), rozh. náj. Čachotský.

Rozhodčí: Grech, Kostourek – Kotlík, Ševic. Diváci: 998.

Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (Groh) – M. Vágner (C), Látal, Zukal, Weinhold, Březák, M. Jandus, Mert – Tůma, Roubík, Melka (A) – L. Volf, Vrdlovec (A), D. Merta – Jícha, Krliš, T. Jandus – Planý, Severa.

Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Kajínek (A), J. Pohl, Suchánek, D. Váňa, Štindl, Štebih, Mareš – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa (A), Anděl – Hrníčko, Osmík, Harkabus – D. Čermák, Půža.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Ústí nad Labem, první liga, výhra, FK Dukla Praha, FK Ústí nad Labem, FC Vysočina Jihlava, HC AZ Havířov 2010, prodloužení, Martin Tůma, HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem, Tomáš Čachotský, Joseph Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla v Ústí nad Labem ztrácela, nakonec vyhrála po samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.