Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První body z venku! Dukla ve šlágru první ligy udolala Kladno na samostatné nájezdy

V domácím prostředí Dukla Jihlava svoje soupeře válcovala, ale venku to byla jiná písnička. Bodovat dokázala až ve třetím zápase na hřišti soupeře, ale jakého! V taháku 5. kola první ligy byla na samostatné nájezdy úspěšnější než Kladno, jeden z favoritů soutěže. Tým Jaromíra Jágra nakonec zdolala 3:2.

V první třetině šla jako první do vedení Dukla, když Lukáš Anděl ve 12. minutě ukázal rychlé nohy a prohodil si Brízgalu. Domácí pak nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, hosté zase neproměnili trestné střílení. Do kabin se ale šlo nerozhodně, když 39 sekund před koncem třetiny srovnal Adam Kubík.  

Ve druhé třetině měly oba týmy dost šancí, ale prosadili se jen Rytíři zásluhou přesné střely Štěpána Bláhy - 2:1. Příležitosti Dukly zejména z konce třetiny zůstaly nevyužity. Ujala se až přesilovková dorážka Vlastimila Dostálka ze 49. minuty a to bylo v základní hrací době vše.

V prodloužení měly oba týmy šance na skórování a nejisté to bylo až do poslední sekundy, neboť se do úniku dostal v poslední sekundě Anděl, ale neproměnil. Poprvé v lize tak přišly pro Jihlavské na řadu nájezdy. A Dukla je zvládla velice dobře. Ze čtyř nájezdů proměnila hned tři, rozhodující proměnil Matěj Pekr a Jihlava vyhrála poprvé v sezoně venku, porazila silné Kladno na jeho ledě 3:2 po nájezdech.

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Kubík (Vampola), 30. Bláha – 12. Anděl, 49. Dostálek (Kajínek), rozh. náj. Pekr.

Rozhodčí: Luczków, Veselý – Maštalíř, Doležal. Diváci: 2557.

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, J. Říha, P. Hořava (A), Zelingr, Kehar, Svedlund – Machač (A), Vampola, Kubík – Redlich, Kružík, J. Strnad (C) – Jelínek, Vildumetz, Bláha – Zikmund, Hajný.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), D. Váňa, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Kantner – Hrníčko, D. Čermák.

Foto Facebook / Rytíři Kladno

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, trestné střílení, Jaromír Jágr, Adam Kubík, Vlastimil Dostálek, Matěj Pekr, anděl, Joseph Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První body z venku! Dukla ve šlágru první ligy udolala Kladno na samostatné nájezdy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.