Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Střední Morava Dukle nesvědčí, v Prostějově prohrála 3:2

Po prohře v Přerově zaostala Dukla Jihlava o jeden gól i v dalším moravském městě, Prostějově. Ve třetím kole první ligy si tak připsala druhou prohru, tentokrát 3:2.

Úvod utkání se více vydařil domácím. Nejprve velkou šnaci spálil Dvořáček, ale o chvíli později, v 11. minutě už mířili Prostějovští do černého - Radek Prokeš zamíchal trefil přesně nad Lundströmovo rameno. Netrvalo však dlouho a hosté z Vysočiny vyrovnali. Ve 14. minutě se najel prudce před branku Tomáš Harkabus a zasunul puk za Neužila. Oba střelci se mohli do statistik zapsat znovu, v dalších svých šancích však ztroskotali na brankářích soupeře.

Ve 27. minutě šli domácí opět do vedení. Tomáš Divíšek dostal kotouč za obranu a tváří v tvář švédkému brankáři uspěl - 2:1. Ale i tehdy našla Dukla gólovou odpověď. Ve 38. minutě ujel v oslabení Tomáš Čachotský, vystřelil a puk se nakonec dokutálel až brankovou čáru.

Vedení na stranu červenožlutých mohl ve třetí třetině strhnout Anděl, jeho pokus ale mířil jen do tyče. Ve 49. miutě se síť rozvlnila, avšak na opačném konci hřiště. Dobrou pozici pro střelu si vybojoval David Dvořáček a prudkou ránou nad beton překonal jihlavského gólmana. Zvýšil mohl Nouza, Lundström zakročil dobře. V poslední minutě mohl při power play poslat zápas do prodloužení Zeman, jeho teč ale prostějovskou svatyni minula.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Prokeš, 28. Divíšek (D. Kolář, Krejčiřík), 49. Dvořáček (Havlík) – 14. Harkabus (Osmík, Hrníčko), 38. Čachotský.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Mikliš, Havlík, Kellner, Holland, D. Kolář, J. Zdráhal, Foltýn – Venkrbec, Račuk, Nouza – Divíšek, L. Luňák, Karpov – Žálčík, Matýs, Krejčiřík – Prokeš, Dvořáček, Starý.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Půža, Štebih, Suchánek, J. Pohl, Štindl, Mareš, Kajínek – Dostálek, Osmík, Chlubna – Zeman, Anděl, D. Čermák – Hrníčko, M. Hlinka, Pekr – Harkabus, Skořepa, Čachotský.

  

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, první liga, 1. SK Prostějov, Střední Morava, HC Dukla Jihlava, HC Zubr Přerov, David Dvořáček, Tomáš Harkabus, Tomáš Divíšek, LHK Jestřábi Prostějov, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední Morava Dukle nesvědčí, v Prostějově prohrála 3:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.