Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vstup do prvoligové sezóny nevyšel dle představ, Dukla prohrála v Přerově 5:4

Dukla Jihlava zase po roce okusila první ligu a nevstoupila do ní příliš šťastně. V obnovené premiéře nestačila na domácí Přerov, kterému podlehla výsledkem 5:4. O výsledku rozhodla nepovedená druhá třetina, během které moravský tým vstřelil všechny svoje branky.

Začátek zápasu se Dukle povedl, korunovala ho ve 13. minutě zužitkovanou přesilovkou, během které se prosadil Jakub Suchánek. Ani domácí však nebyli bez šancí, v první třetině však recept na Brože v brance Jihlavy nedokázali.

Z té druhé ale uběhlo pouze 38 vteřin a bylo vyrovnáno - Tomáš Doležal z blízkosti procedil puk mezi betony hostujícího gólmana. A bylo hůř. O další tři minuty se ve skrumáži nejlépe zorientoval Radomír Pala a už na 3:1 pro Přerov zvýšil povedenou ranou Matouš Kratochvil. Z podobné pozice ho ve 28. minutě napodobil spoluhráč Darek Hejcman.

Krátce po polovině normální hrací doby vrátil Duklu do hry Dostálek, který před odkrytou branku předložil Martinu Osmíkovi - 4:2. I tento stav vydržel jen chvilku, třetinu hrůzy pro Jihlavu dokonal přerovský Roman Pšurný trefou z přesilovky. Jistou naději do posledního dějství dal Dukle Vlastmil Dostálek, který opět v oslabení ujel a blafákem snížil na 5:3.

Šance hostů vzrostly hned po začátku třetí třetiny. Závaru v brankovišti Moravanů využil Adam Zeman, který snížil na rozdíl jediné branky. Více se však Dukle nepovedlo, naopak musela čelit dalším nájezdům ze strany Přerova. Oba brankáři však už další góly nedopustili.   

HC Zubr Přerov - HC Dukla Jihlava 5:4 (0:1, 5:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. T. Doležal (R. Černý, Rachůnek), 24. Pala (Rachůnek), 26. M. Kratochvíl (Malina, Klimeš), 28. Hejcman (M. Kratochvíl), 32. Pšurný (M. Novotný, Sikora) – 13. Suchánek (D. Váňa, Pekr), 32. Osmík (Dostálek), 36. Dostálek, 41. Zeman (Kajínek).

Rozhodčí: Vojtěch Fiala, Václav Šutara – Milan Gančarčík, Martin Konvička. Diváci: 2074.

Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala (A), R. Černý, M. Novotný, Zbořil, Malina, Pohl, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora (C), Rachůnek – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, M. Kratochvíl – Indrák, Moučka, Navrátil.

Jihlava: Brož (41. Lundström) – Pohl, Štindl, D. Váňa, Suchánek, Půža, Kajínek (A), Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Jiránek – Chlubna, Hrníčko, D. Čermák.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky HC Zubr Přerov, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Jakub Suchánek, Tomáš Doležal, Adam Zeman, Roman Pšurný, Martin Konvička, Milan Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do prvoligové sezóny nevyšel dle představ, Dukla prohrála v Přerově 5:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.