Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Posila na postu brankáře. Do Dukly Jihlava přichází Švéd Niklas Lundström

Nad touto pozicí se vznášelo mnoho otazníků. Dukla Jihlava celkem rychle doplnila stavy v obranných i útočných řadách, ale gólmanské pozice ne a ne doplnit. To vše platilo do úterý, kdy klub z Vysočiny oznámil příchod pětadvacetiletého Švéda Niklase Lundströma.

Švédský gólman přišel z dánského celku Hvidovre Fighters a v Dukle podepsal smlouvu na měsíc s opcí do konce sezony. Brankář tedy bude během přípravných utkání otestován a v případě spokojenosti s ním bude prodloužena smlouva do konce sezony.

„Máme na něj velmi dobré reference. Je to obdobný případ jako Erik de la Rose loni. Smlouva je podepsaná na měsíc s opcí do konce sezóny,“ prozrazuje detaily smlouvy jednatel Dukly, Bedřich Ščerban, který tak doplňuje Jana Brože, jediného brankáře na dosavadní soupisce. 

Niklas Lundström byl brankářským objevem švédské líhně. V mládežnických kategoriích patřil k hvězdám týmu a každoročně se mu nevyhnula pozvánka do reprezentace. S hokejem začínal ve svém rodném městě Värmdö, odkud přešel do stockholmského AIK, kde postupem času dostával větší prostor. Stal se jasným tahounem juniorky AIK a byl v roce 2011 draftován St. Louis, jako 132. v pořadí.

Zlom nastal před ročníkem 2013/2014, kdy podepsal smlouvu se St. Louis Blues, ač byl již dva roky draftován, sezonu odchytal ve Švédsku. Další sezona ho ale čekala v Americe, ale pouze v nižších soutěžích a na farmách. Přes další čtyři celky v sezoně 2015/2016 zamířil do Edmontonu, kam byl vytrejdován, ale neodchytal za něj jediné utkání.

I proto se rozhodl vrátit přes americký Norfolk domů, kde zamířil z druholigového Björklövenu na hostování až do třetí nejvyšší soutěže do Huddinge. Loňský ročník zakotvil v Dánsku u hvidovreských bojovníků, kde odchytal 43 utkání a průměrně pustil za svá záda 3,32 gólu za zápas.

Foto alchetron.com | Zdroj hcdukla.cz

Štítky Dukla Jihlava, posila, brankář, Niklas Lundström, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Erik de la Rose, Bedřich Ščerban, Jan Brož, Edmonton Oilers, St. Louis Blues, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posila na postu brankáře. Do Dukly Jihlava přichází Švéd Niklas Lundström | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.