Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velký úspěch. Jihlavský odchovanec Jakub Škarek podepsal tříletý kontrakt v NHL

Velký úspěch pro odchovance jihlavského hokeje i ocenění pro Duklu Jihlava. Jakub Škarek, osmnáctiletý brankář, který byl před několik týdny draftován do NHL týmem New York Islanders, se nově dočkal i podpisu se slavným americkým klubem.

„Jsem nesmírně pyšný, nadšený a poctěný tím, že jsem podepsal svou první smlouvu v NHL s Islanders. Chtěl bych poděkovat své rodině, která se o mě vždy starala a pomáhala mi. Taky mým přátelům, spoluhráčům a agentům Michalu Leimbergerovi, Darrenu Ferrisovi a Ryanu Barnesovi, kteří jsou nejlepšími kluky v tomto oboru,“ oznámil nadšený Jakub Škarek na svém Instagramu.

Nováčkovský kontrakt byla uzavřen na tři roky. Osmnáctiletému gólmanovi se tak možná i změní plány, v následujícím ročníku měl totiž působit ve finském Lahti.

Jihlavský odchovanec si každopádně uvědomuje, že podpisem smlouvy s klubem z NHL pro něj nastává nová fáze kariéry. „Mnoho práce za mnou, ale hodně mám před sebou,“ říká odhodlaně. „Pokud chci chytat v NHL, musím zlepšit každou věc, a vím o tom. Udělám všechno proto, abych tam mohl jednoho dne chytat,“ prohlásil již dříve.

Talentovaný brankář se do Islanders stěhoval jako 72. hráč v pořadí letošního draftu. Škarek patřil k favoritům mezi evropskými gólmany, účastník dvou posledních šampionátů hráčů do dvaceti let nakonec skončil třetí.

Odchovanec jihlavského hokeje loni odchytal za Duklu 23 extraligových utkání. Mezi elitu nakoukl už o rok dřív, kdy ve čtyřech zápasech vypomohl Spartě při průměru 1,47 inkasované branky na zápas a úspěšnosti zákroků 94,64 procenta. V uplynulé sezoně chytal i v první lize za Litoměřice, celkem ve druhé nejvyšší soutěži zapsal 67 startů a pět nul.

Foto Facebook New York Islanders | Zdroj hokej.cz, hcdukla.cz

Štítky Jakub Škarek, Dukla Jihlava, New York Islanders, smlouva, National Hockey League, HC Dukla Jihlava, Ryan Barnes, Instagram, AC Sparta Praha, FK Dukla Praha, HC Stadion Litoměřice, Lahti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký úspěch. Jihlavský odchovanec Jakub Škarek podepsal tříletý kontrakt v NHL | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.