Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praskliny na střeše zimního stadionu se opraví při běžné údržbě, příští sezónu to neohrozí

Nebude to snad tak horké, jak se původně zdálo. Katastrofické scénáře, které předpokládaly, že stav střechy Horáckého zimního stadionu nedovolí ani přípravu ledu pro nadcházející sezónu, zpochybnili zastupitelé města Jihlavy na tiskové konferenci.

V polovině června provedl autorizovaný statik prohlídku ocelové konstrukce střechy Horáckého zimního stadionu v Jihlavě. Na několika místech zjistil narušené svary. Statik doporučil provést opravy v co nejkratším možném období, před zahájením standartního provozu ledové plochy. Prohlídka konstrukce je jednou z položek vznikajícího posudku, který bude předán městu koncem srpna.

„Byly provedeny revize všech svarů, u některých byly nalezeny mikrotrhliny. Svary budou muset být převařeny tak, aby byl provoz pod střechou bezpečný. Oprava musí být provedena ještě letos, dá se udělat v rámci běžné údržby,“ sdělil náměstek primátora pro oblast správy realit Radek Popelka.

Celková výměna střechy Horáckého zimního stadionu by měla začít na jaře příštího roku. Oprava může zasáhnout konec sezony 2018/2019, nebo naopak začátek sezóny následující. V takovém případě se klub musí postarat o náhradní ledovou plochu. Řešením je také změna organizace pořádaných zápasů tak, aby se hráči v době rekonstrukce účastnili pouze venkovních zápasů.

Náklady na dočasný přesun z Jihlavy odhaduje hokejový klub na desítky až stovky tisíc korun. „Všechny tréninky mládeže, áčka nebo třeba krasobruslení, budou muset být v určité fázi stavebních prací zrušeny nebo přesunuty jinam, do jiného města. Dukla ve svém odhadu počítá i s náklady na dopravu, pronájem ledu nebo pronájem šaten, náklady na A tým, který musí v té době také trénovat, je zde započítán i odliv veřejnosti, která chodí na utkání nebo ztráty z pronájmu haly a reklamních ploch,“ doplnil Radek Popelka

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky střecha, zimní stadion, HC Dukla Jihlava, Radek Popelka, údržba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praskliny na střeše zimního stadionu se opraví při běžné údržbě, příští sezónu to neohrozí | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.