Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Komplikace pro jihlavské hokejisty. Statik kvůli střeše stadionu nepovolil přípravy na nadcházející sezonu

, aktualizováno 12. června 2018, 9:51

Horácký zimní stadion v Jihlavě. Téma, které se v krajském městě intenzivně řeší již několik měsíců. A teď to vypadá, že se posunulo zase o něco dál. Bohužel ale ne tím správným směrem. Podle aktuálního stavu střechy to totiž vypadá, že jihlavští hokejisté nebudou mít kde trénovat.

Podle zjištění Českého rozhlasu je totiž střecha v takovém stavu, že statik pro nadcházející hokejovou sezonu ani nepovolí přípravu ledové plochy.

„Jsem z toho nemile překvapený. V květnu tady probíhaly krátké zkoušky, dělala se revize střechy. V e-mailu, který mi došel, bylo oznámeno, že stav střechy se od poslední revize podstatně zhoršil. V současné době se tak nedoporučuje zahájit provoz zimního stadionu,“ řekl pro Český rozhlas jednatel jihlavského hokejového klubu Bedřich Ščerban.

ČTĚTE TAKÉ: Město Jihlava dá za nový statický posudek střechy stadionu 440 tisíc 

Podle informací Českého rozhlasu se během měření zjistilo, že jsou ve svárech trhliny. „Ty se musí opravit ještě předtím, než se začne ledovat,“ vysvětluje statik Oldřich Balšínek.

Nynější stav Horáckého zimního stadionu, který je starý 62 let, je tedy pro nadcházející hokejovou sezonu velkou komplikací. „Pro nás to znamená nyní vypracovat krizový scénář. Kdyby šlo o týden, dokážeme v provizoriu zabezpečit naši činnost v malé hale. Pokud by to trvalo delší dobu, malá hala to nezvládne. V podstatě to znamená teď někde začít shánět volné kapacity ledu, vozit týmy na led do cizího města a začít překládat zápasy,“ vypočítává pro Český rozhlas Ščerban.

Horácký zimní stadion v Jihlavě byl otevřen v roce 1956, zastřešení má z 60. let. Vlastníkem stadionu i hokejového klubu je od roku 2005 město

Podle informací z letošního února měl stadion fungovat se starou střechou až do roku 2019. Podle aktuálního posudku, který nechalo město v květnu vypracovat, je však nyní vše jinak.

ČTĚTE TAKÉ: Kvůli výměně střechy stadionu čeká v Jihlavě lední sporty omezení. Začne v roce 2019 

Jihlavský náměstek Radek Popelka již dříve uvedl, že kromě hokejistů Dukly chodí na stadion sportovat asi 250 dětí, hobby týmy a podobně. Pro ně bude potřeba najít místo na jiných zimních stadionech v kraji, které jsou ale hodně obsazené, nebo jejich činnost přechodně omezit. Zatím tedy není jasné, kde konkrétně by tyto děti po dobu rekonstrukce stadionu sportovaly.   

Kromě střechy je dále třeba zrekonstruovat strojovnu a na malém stadionu, takzvaném „zimáčku“, je potřeba vybudovat zázemí, konkrétně šatny pro případné tréninky. V současné době tam je jen minimální zázemí, které slouží veřejnosti, když jde bruslit 

Štítky Horácký zimní stadion, HC Dukla Jihlava, hokej, střecha, oprava, hokejista, zimní stadion, Český rozhlas, Bedřich Ščerban, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace pro jihlavské hokejisty. Statik kvůli střeše stadionu nepovolil přípravy na nadcházející sezonu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.