Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Dukly zamířili Dostálek, Pohl a Pekr. S Vysočinou se naopak loučí patnáct hráčů

Se začátkem května obvykle dochází v hokejových klubech ke změnám v kádru a Dukla Jihlava nezůstala pozadu. Kromě loučení s odcházejícími hráči se v uplynulém týdnu přivítaly nové zajímavé tváře. Došlo i k několika prodloužení stávajících smluv.

Jako první do Dukly přišel útočník Vlastimil Dostálek. Produktivní útočník po angažmá v Českých Budějovicích zakotvil na Vysočině, kde vypomáhal už v minulé sezóně.

Další posilou do útoku je kanonýr Matěj Pekr. Třicetiletý útočník, který ve WSM Lize nasázel téměř 150 gólů, odchází z Kladna. Obranné řady rozšíří Janu Pohl, který v loňské sezoně hrál za Znojmo a Slavii Praha.

Jihlava se krátce po konci sezony rozloučila s několika hráči, kteří v posledních letech patřili ke stálicím v útočných řadách. Richard Diviš byl v klubu od průběhu sezony 2014/2015, Filip Seman přišel do Dukly ještě o rok dříve. 

V Jihlavě již nebudou působit Josef Skořepa a Radek Hubáček, kterým skončil stávající roční kontrakt, který loni po postupu Dukly do extraligy podepsali, a nový nebyl nabídnut. 

 Kromě nich nebudou v klubu pokračovat Zach Hamill, Wacey Rabbit, Erik de la Rose, Matěj Stříteský, Lars Volden, Jan Zdráhal a Lukáš Žálčík. Z hostování se vrací zpět do svých klubů Jiří Rys a Petr Straka. Osud Josefa Kořenáře závisí na San José, se kterým má smlouvu. Z Dukly odchází i další gólman Jakub Škarek.

Václav Půža, Petr Šidlík a David Váňa. Ke trojici jihlavských zadáků, kteří mají s Duklou smlouvu ještě na jeden rok, se krátce po baráži připojil David Kajínek, jenž bude v klubu působit další dva roky. V jihlavském dresu bude nadále hrát také Jakub Suchánek, který má také dvouletou smlouvu.

Jedna smlouva byla na dukláckém poli taktéž podepsána, svůj pobyt zde v Jihlavě prodloužila stálice sestavy, Tomáš Jiránek. V Dukle pokračuje také útočník Michal Hlinka Sedmadvacetiletý hokejista bude v klubu působit minimálně další rok.

Foto www.hcdukla.cz | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Matěj Pekr, Vlastimil Dostálek, Jan Pohl, Kraj Vysočina, Josef Skořepa, Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, Orli Znojmo, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Dukly zamířili Dostálek, Pohl a Pekr. S Vysočinou se naopak loučí patnáct hráčů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.