Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brankář Jakub Škarek opouští jihlavskou Duklu. V Evropě by působil v Lahti

Hokejový brankář Jakub Škarek opouští Jihlavu, která po roce v extralize sestoupila do první ligy. O dalším působišti talentovaného osmnáctiletého hráče rozhodne až červnový draft NHL, ale už nyní je jasné, že v případě setrvání v Evropě bude působit v Lahti.

„Kuba Škarek jde na draft. Příští rok u nás působit nebude. Buď si ho stáhne klub, který ho případně draftuje, a podepíše s ním smlouvu, nebo ho nechá ještě v Evropě. V takovém případě bude hrát v týmu Pelicans Lahti,“ řekl klubovému webu jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

„Dohoda s finským klubem je taková, že na sezonu se bude nahlížet tak, jako kdyby chytal v Dukle Jihlava. Tím je ošetřena ekonomická stránka,“ uvedl Ščerban. „Pokud bude smlouva do NHL podepsaná letos, výchovné náleží Dukle.  Pokud by Kuba podepsal smlouvu až po příští sezoně, výchovné, které se platí při odchodu hráče do NHL, náleží stoprocentně také Dukle. K tomu finský klub musí zaplatit za hostování v příští sezoně.“

Účastník dvou mistrovství světa do 20 let odchytal v této sezoně v základní části extraligy 21 zápasů s průměrem 2,41 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 91,25 procenta a jednou udržel čisté konto. Odchytal i dva duely v play out a tři v neúspěšné baráži o udržení v extralize.

„Na celkové působení v Dukle budu vzpomínat jednoznačně pozitivně. Jsem neskutečně vděčný, že jsem tady mohl hrát. Kdyby byla někdy v budoucnu možnost zase v Jihlavě působit, nebránil bych se,“ uvedl Škarek.

V klubu nebudou pokračovat ani kanadští útočníci Zach Hamill, Wacey Rabbit, další forvard Lukáš Žálčík, z obránců pak Jan Zdráhal a Švéd Erik de la Rose ani norský gólman Lars Volden. Z hostování se vracejí do svých klubů obránce Matěj Stříteský a útočníci Jiří Rys (oba Mladá Boleslav) a Petr Straka (Plzeň). Další angažmá brankáře Josefa Kořenáře závisí na San Jose, které vlastní jeho práva v NHL.

Autoři | Foto HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Jakub Škarek, odchod, brankář, Evropa, FK Dukla Praha, Lahti, National Hockey League, FC Vysočina Jihlava, Bedřich Ščerban, Pelicans Lahti, Mistrovství světa ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Jakub Škarek opouští jihlavskou Duklu. V Evropě by působil v Lahti | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.