Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dukla nezvládla závěr v Litvínově, po prohře ztrácí na extraligu dva body

Extraliga se po úterním barážovém zápase o něco vzdálila. Dukla Jihlava nezvládla desáté utkání prolínací soutěže a podlehla Litvínovu 2:3. Dvě kola před koncem baráže patří Jihlavě třetí příčka a na místo zajišťující nejvyšší soutěž ztrácí dva body.

Litvínov začal úterní zápas velice aktivně a brzy se dočkal branky. V 6. minutě během přesilovky střílel Baránek, puk zůstal za Kořenářem, odkud do branky zametl Jakub Černý - 1:0. Dukla se zvedla v závěru první periody a dokázala srovnat zásluhou Josefa Skořepy, který za Kantora vrátil odražený kotouč.

Ve 28. minutě se hosté dostali do vedení. Útoku se ujal Filip Seman a svojí střelou z hranice kruhu překvapil domácího brankáře. Domácími to zatřáslo, ale do utkání se dostali během poslední třetiny.

A paradoxně v oslabení. Po vyhraném buly se v 53. minutě opřel do puku Juraj Mikúš a ten se zastavil až jihlavské síti. A zanedlouho se skóre ve prospěch Litvínova otočilo úplně. V 56. minutě střílel Sörvik a nejpohotověji se na brankovišti zorientoval František Gerhát - 3:2. Závěrečný tlak Dukly už změnu nepřinesl.

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 6. J. Černý (Baránek, Gula), 53. J. Mikúš (Sörvik, M. Hanzl), 56. Gerhát (Sörvik) – 19. Skořepa (Straka, Suchánek), 28. F. Seman (D. Čermák, Kořenář).

Rozhodčí: Pešina, Šír – Brejcha, Pešek. Diváci: 4 642.

HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Iberer, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Řehoř, Gerhát, Trávníček (C) – Matoušek, Válek.

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, D. Váňa, Šidlík, Hamill – Diviš (A), Skořepa (A), Straka – Anděl, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák – Půža, M. Hlinka, Rys.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Verva Litvínov, Jakub Černý, Josef Skořepa, Juraj Mikúš, František Gerhát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla nezvládla závěr v Litvínově, po prohře ztrácí na extraligu dva body | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.