Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítězná generálka před baráží. Dukla vyhrála v Chomutově po nájezdech

Dukla Jihlava zakončila nadstavbovou část extraligy výhrou za dva body. V posledním zápase play-out byla úspěšnější v nájezdech na ledě Chomutova, odkud veze výhru 2:3. Na baráž, která startuje v úterý, se tak hokejisté z krajského města naladili vítězně.

První gól utkání vstřelili hosté. Během přesilovky ve 4. minutě našel Diviš střílenou přihrávkou Josefa Skořepu, který puk šikovně tečoval za záda Pavláta. Rychle vyrovnat mohl Smejkal, ale na Kořenáře si nepřišel. A byl to opět Skořepa, který mohl vedení Jihlavský navýšit, tentokrát však na chomutovského brankáře nevyzrál. Skóre nezměnil ani domácí Poletín.

I druhou třetinu začala aktivně Dukla, ale ani Seman, ani Váňa svoje šnce neproměnili. Na druhé straně ve vyložené pozici minul Huml, ale ve 29. minutě se domácí už mohli radovat na svižném nahození Ronalda Knota. Netrvalo dlouho a Chomutov vedl. V oslabení totiž ujel Lukáš Vantuch a svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou mezi Kořenářovy betony - 2:1. Ještě do druhé sirény bylo vyrovnáno po hrubé chybě domácí obrany a parádní backhandu Richarda Diviše.

V poslední minutě třetí třetiny mohl utkání pro Duklu rozhodnout Skořepa, jeho pokus však pouze rozezvučel tyč. Následné prodloužení přineslo velké šance před oběma brankáři, rozhodující gól však ne. Rozuzlení tak přišlo až v samostatných nájezdech, kde si úspěšně počínali hostující Čachotský a Diviš, zatímco Kořenář svoji branku začaroval. 

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 2:3 po sam. náj. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

 

Branky a nahrávky: 29. Knot (Mrázek, Lauko), 32. Vantuch – 5. Skořepa (Diviš, Straka), 39. Diviš, rozh. náj. Čachotský.

Rozhodčí: Horák, Sýkora – Jelínek, Pešek.

Piráti Chomutov: Pavlát (Tadeáš Dvořák) – Dietz, Flemming, Trefný, Valach, Mrázek, Knot, L. Chalupa – Sklenář, Šťovíček, Vondrka – Poletín, Vantuch, Skokan – Lauko, Huml, J. Havel – Koblasa, Smejkal, Hlava.

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – de la Rose, Šidlík, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, D. Váňa – Straka, Skořepa, Diviš – Čachotský, Rys, Jiránek – Žálčík, Hamill, Půža – D. Čermák, R. Hubáček, F. Seman.

     

Foto www.hcdukla.cz

Štítky Piráti Chomutov, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Richard Diviš, baráž, Ronald Knot, Lukáš Vantuch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná generálka před baráží. Dukla vyhrála v Chomutově po nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.