Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vstup do play-out Dukle nevyšel, v Mladé Boleslavi inkasovala pět gólů

Hned po prvním zápase play-out se hokejisté Dukly Jihlava dostali do hodně nepříjemné situace. Na ledě Mladé Boleslavi nezvládli druhou třetinu a nakonec prohráli vysoko 5:1. Na to, aby se vyhl barážovým bojům, nyní týmu z Vysočiny schází 11 bodů.

Úvodní třetina důležitého zápasu play-out branky nepřinesla, ale její závěr byl mementem pro další část utkání. Dukla totiž poprvé v sezoně obdržela trest na 5 minut a do konce utkání za faul Davida Kajínka a hned poté vyhodil puk mimo led Matěj Stříteský.

Mladá Boleslav po 19 vteřinách druhé třetiny využila dvojnásobnou početní výhodu, poté klasickou a po polovině zápasu se domácí v přesilovce trefili znovu. Jihlava, jenž v této sezoně vytvořila rekord slušnosti v počtu trestných minut na zápas, paradoxně doplatila na vyloučení.

Na konci druhé třetiny přišly další branky, nejprve se znovu trefili domácí, pak snížil jihlavský útočník Adam Zeman a 12 sekund před druhou sirénou si Jakub Škarek smolně skopl puk do sítě. Červenožlutí ve třetím dějství chtěli snížit a vykřesat naději, ale při pěti přesilovkách trefili z hole Petra Šidlíka jen tyč. Po porážce 1:5 se tak Dukla přiblížila barážové hrozbě.

BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 5:1 (0:0, 5:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Klepiš (Orsava, Žejdl), 24. Klepiš (Pabiška), 32. Kotvan (Pacovský, Pabiška), 36. Pacovský (Klepiš, Nahodil), 40. Pacovský – 38. Zeman (de la Rose, Čachotský).

Rozhodčí: Hribik, Lacina – Lhotský, Svoboda. Diváci: 1853.

BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Maxwell) – Hanzlík (C), Nedomlel, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Kurka – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš (A) – Pabiška, V. Němec, Urban – Flynn, L. Volf, P. Kousal.

HC Dukla Jihlava: Škarek (41. Kořenář) – Stříteský, Šidlík, Suchánek, D. Váňa, Půža, Kajínek, de la Rose – F. Seman, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Straka – Anděl, Hamill, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.

 

Foto Facebook BK Mladá Boleslav | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, BK Mladá Boleslav, Kraj Vysočina, Adam Zeman, David Kajínek, Matěj Stříteský, Jakub Škarek, Petr Šidlík, Rabbit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do play-out Dukle nevyšel, v Mladé Boleslavi inkasovala pět gólů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.