Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítězné loučení se základní částí. Dukla přehrála Olomouc 3:0

Hokejová Dukla zakončila základní část extraligy dvěma výhrami. Po pátečním úspěchu v Hradci Králové se doma tříbodově prosadila i proti Olomouci, kterou porazila 3:0. Částečně si tak vylepšila svoji pozici před blížícím se play-out.

První velkou šnci zápasu měl hostující Skladaný, ale na Škarka nevyzrál. To na druhé straně rovnou gólově zahřmělo - v 10. minutě připravil Hamill puk pro Waceyho Rabbita, který střelou z první mířil přesně na zadní tyč - 1:0. Do konce prvního dějství mohl zvýšit Straka, ale našel jen Falterovu lapačku.

I ve druhé třetině si více příležitostí vytvořili žlutočervení. Blízko ke vstřelení branky byl Čachotský, nebezpečně vypadal i závar po střele Stříteského. Falter se měl co ohánět po střele Šidlíka a dorážce Čachotského, ale poradil si. Olomouc se prezentovala pěknou akcí, na jejímž konci byl Skladaný, jeho pokus ale šel těsně mimo.

Dostat do Duklu do dvoubrankového vedení mohl Anděl, ale z kruhu přestřelil. Jedinečnou možnost k vstřelení druhého gólu měl ve 45. minutě Wacey Rabbit a také ji využil. Po předchozím faulu na jeho osobu se rozjel k trestnému střílení a rychlou střelou do víka zvýšil na 2:0. Dostat hosty do zápasu mohl Eberle, ve vyložené šanci mu ale radost pokazil Škarek. Moravané pak zkoušeli štěstí v power play, ta se však minula účinkem. Naopak inkasovali potřetí, když se do prázdné branky trefil Petr Straka.

HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Rabbit (Hamill), 45. Rabbit (trestné střílení), 60. Straka (Stříteský).

Rozhodčí: Pavlovič, Petružálek – Lhotský, Klouček. Diváci: 3 978.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Kořenář) – Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, Půža – Čachotský, Zeman, F. Seman – Straka, Skořepa, Jiránek – Rabbit, Hamill, Anděl – Žálčík, R. Hubáček, Diviš.

HC Olomouc: Falter (Matoušek) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek, Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Ostřížek, J. Káňa – Jergl, Mráz, Holec.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky SK Sigma Olomouc, FK Dukla Praha, FC Hradec Králové, Petr Straka, Rabbit, HC Olomouc, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězné loučení se základní částí. Dukla přehrála Olomouc 3:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.