Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výborná první třetina přinesla vítězství. Dukla překvapila v Hradci výhrou 2:4

Přestože o účasti Dukly Jihlava v play-out je už několik týdnů jasno, v pátečním 51. kole extraligy to znát nebylo. Tým z Vysočiny sehrál proti druhému celku tabulky Hradci Králové hodně povedenou první třetinu a náskok udržel do konečného hvizdu. Po výhře 2:4 je Dukla čtyři body před posledním Litvínovem, na dvanáctou Mladou Boleslav ztrácí devět bodů.

Domácí se na svého protivníka vrhli hned od začátku, Dukla ale úvodní tři šance přežila. O to překvapivější pak byl její střelecký zápis. V 11. minutě od modré napřáhl Stříteský a Petr Straka překonal Rybára šikovnou tečí. Po Cingelově vyložené šanci, kterou změřil Škarek, se opět prosadili hosté. A to dost podobně jako poprvé - tentokrát střílel Jiránek, neomylně tečoval opět Petr Straka - 0:2. K dovršení vynikající první třetiny se další střelou z dálky prosadil v poslední minutě Matěj Stříteský.

Druhé dějství bylo v režii Hradce. Ten si vytvořil dostatek střeleckých příležitostí, ale na straně Dukly buď stál připravený brankář Škarek nebo pověstná porce štěstí. Blízko ke vstřelení gólu byl například Bednář, Zigo nebo Gregorc, ale až poslední minuta druhé dvacetiminutovky rozsvítila červené světlo za jihlavským gólmanem. Lukáš Cingel si zpracoval přihrávku, od mantinelu si vypracoval slušnou střeleckou pozici a zamířil přesně na zadní tyč - 1:3. Poté ještě domácí Pláněk trefil břevno.

 Elán Hradeckým vydržel i ve třetí třetině, ale vždy jim scházelo něco k tomu, aby dokázali akci úspěšně zakončit. Ale Dukla se jen nebránila a v 51. minutě více méně rozhodla. V přesilové hře si puk připravil Zach Hamill a přestože vystřídaný Pavelka jeho pokus ztlumil, cestě do branky už zabránit nedokázal - 1:4. Domácí už stačili jen výsledek kosmeticky upravit, když sraženou střelu dorazil do sítě Lukáš Cingel.

Mountfield Hradec Králové - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 40. Cingel (Graňák, J. Pavelka), 60. Cingel (F. Pavlík, Graňák) – 11. Straka (Stříteský, Skořepa), 13. Straka (Jiránek), 20. Stříteský (Straka, Suchánek), 51. Hamill (Diviš, Skořepa).

Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Hynek, Špůr. Diváci: 4166.

Mountfield HK: Rybár (21. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, Pláněk, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Vydarený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Kořenář) – Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Půža – Čachotský (C), Zeman, F. Seman – Straka, Skořepa (A), Jiránek – Rabbit, Hamill, Anděl – Žálčík, R. Hubáček, Diviš (A).

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Hradec Králové, Petr Straka, Mountfield Hradec Králové, Matěj Stříteský, Lukáš Cingeľ, HC Verva Litvínov, BK Mladá Boleslav, Kraj Vysočina, Zach Hamill

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výborná první třetina přinesla vítězství. Dukla překvapila v Hradci výhrou 2:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.