Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Důležité vítězství. Dukla vyhrála 1:3 v Litvínově a přeskočila ho v tabulce

Potřetí v sezóně porazila Dukla Jihlava hokejisty z Litvínova. Dneska v rámci 43. kola extraligy uspěla na severu Čech poměrem 1:3 a posunula se přes svého soupeře na 15. místo tabulky. Poslední místo opustila po dlouhé době.

Narozdíl od předchozích zápasů tentokrát Dukle vstup do utkání vyšel. Již v 6. minutě vyslal puk na branku Zdráhal a Tomáš Čachotský těsně před Kantorem přesně tečoval - 0:1. Hosté hráli i nadále aktivně, dalšího vstřeleného gólu se však dočkali až ve druhé třetině.

Nejprve Dostálek nastřelil tyč, ale na začátku 23. minuty prostlačil Hubáček kotouč k Lukáši Andělovi, který pohotově zavěsil do horního růžku - 0:2. V další šanci neuspěl Zeman, na druhé straně natřelil Hanzl tyč Kořenářovy branky. Velikou Kantorovu Hrubku nepotrestal Čachotský, přesto se Jihlava dočkala i třetí branky. V přesilové hře pálil mimo Suchánek, ale odražený puk vrátil do sítě Adam Zeman - 0:3. O 29 vteřin později zkorigoval skóre domácí Františle Lukeš, jenž tvrdou střelou od mantinelu zacílil přes k tyči.

Litvínov ve třetí třetině přidal na obrátkách, hodně zajímavé možnosti měli Gerhát a Šesták. Na opačné straně kluziště mohl Chemiky zchladit Čachotský, jeho blafák ale Kantor Kryl. V závěru domácí ještě přitlačili, KOřenář se musel mít na pozoru zejména při pokusech Pavlase, ale svoji branku a tím pádem i vítězství Jihlavy uhájil.   

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (M. Hanzl, V. Hübl) – 6. Čachotský (J. Zdráhal, Zeman), 23. Anděl (R. Hubáček, Žálčík), 36. Zeman (Suchánek, Čachotský).

Rozhodčí: Hejduk, Kika – Frodl, Komárek.

Litvínov: Kantor (Soukup) – Kubát (A), Pavlas, Iberer, Šesták, Baránek, K. Pilař, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Kůs, J. Šimeček – M. Havelka, Havlíček, Válek.

Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, T. Kubalík.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Verva Litvínov, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Adam Zeman, Česko, FC Vysočina Jihlava, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležité vítězství. Dukla vyhrála 1:3 v Litvínově a přeskočila ho v tabulce | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.