Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla po dvou měsících vyhrála venku, Olomouc porazila v prodloužení 2:3

Necelé dva měsíce museli hokejisté Dukly Jihlava čekat na výhru z venkovního kluziště. Povedlo se to v pátečním zápase 39. kola extraligy proti Olomouci, kterou po prodloužení udolali poměrem 2:3. Dukla ztrácí na předposlední příčku čtyři body a má zápas k dobru.

Začátek zápasu patřil domácím Kouhoutům, z tlaku ale branku nevytěžili, poté se začala osmělovat i Jihlava. Vrcholem jejího snažení byla 13. minuta, kdy se po střele Zemana zmocnil puku Zach Hamill a zpoza branky vychytrale nastřeli puk do domácího brankáře, od něhož se odrazil do sítě - 0:1. Do první sirény však stačila Olomouc vyrovnat. V 17. minutě přihrál v přesilovce Irgl na Viléma Buriana, který přesně mířenou střelou nad rameno Voldena rozveselil domácí fanoušky.

Dokonce do vedení se domácí dostali v 27. minutě. Na útočné modré prohodil Herman na Miroslava Holce, který z mezikruží našel škvíru mezi Voldenovými betony - 2:1. Když Dukla přežila Eberleho velkou příležitost, sama udeřila. Šidlíkova rána z 38. minuty způsobila zmatek na brankovišti a po následné přihrávce Čachotského se černého trefil Adam Zeman. V závěru ještě zkoušel štěstí Jergl, ale jihlavský brankář mu skórovat neumožnil.

Třetí třetina byla šance o malinko chudší. Za Kohouty zahrozili Laš nebo Knotek, Divišovu možnost na druhé straně zmařil pro změnu Konrád. Duel se tak rozhodnul až ve druhé minutě prodloužení. Žálčík zavezl kotouč do útočné třetiny, po přihrávce Anděla se k němu opět dostal a nadvakrát se mu podařilo ho dotlačit do sítě. Pro svoje barvy tak získal důležitý bod navíc.

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:3 po prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Burian (Irgl, Houdek), 28. Holec (Herman) – 13. Hamill (Zeman, Kajínek), 38. Zeman (Čachotský, Šidlík), 62. Žálčík (Anděl).

Rozhodčí: Hribik, Souček – Lhotský, Hanzlík. Diváci: 4180.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, J. Galvas, Jaroměřský, Čáp – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Herman, Jergl – Ostřížek, Sundher, Mráz.

HC Dukla Jihlava: Volden (Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, Šidlík, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill (C), Čachotský – Jiránek (A), Skořepa, Rabbit – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Rys (A), Diviš, T. Kubalík.

 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky SK Sigma Olomouc, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Adam Zeman, Zach Hamill, Vilém Burian, Miroslav Holec, HC Olomouc, FC Vysočina Jihlava, Rabbit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla po dvou měsících vyhrála venku, Olomouc porazila v prodloužení 2:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.