Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavský brankář Josef Kořenář vychytal reprezentaci do 20 let postup do semifinále mistrovství světa

Český mládežnický hokej slaví velký, ale přesto dílčí úspěch. Na právě probíhajícím juniorském šampionátu se v úterý večer probojovali přes Finsko do jeho semifinále, což se nepovedlo celých 13 let. Významnou roli v důležité bitvě sehrál brankář Josef Kořenář, kmenový hráč Dukly Jihlava.

Devatenáctiletého Josefa Kořenáře si na probíhající hokejovou sezónu vypůjčily prvoligové Benátky nad Jizerou, kde rodák z Vystrkova u Humpolce podává kvalitní výkony a vysloužil si tak pozvánku na juniorské mistrovství světa. V nominaci se mimo jiné sešel s brankářským kolegou a kamarádem Jakubem Škarkem, který hájí červenožluté barvy Dukly Jihlava v extralize.

Oba dva brankáři se dosud na mistrovství světa konaném v americkém Buffalu více méně pravidelně střídali. Po výhrách nad Ruskem, Běloruskem a Švýcarskem a prohře se Švédskem se čeští junioři umístili na druhém místě základní skupiny. Do klíčového čtvrtfinále proti Finsku nasadil trenérský štáb o rok staršího Kořenáře a byla to rozhodně dobrá volba.

Čeští mladíci proti Finsku rychle vedli, ale po vyrovnání a otočení výsledku už celý zápas jenom dotahovali. Finové byli střlecky aktivnější a opticky působili lepším dojmem. V předposlední minutě si ale Češi vyrovnáním na 3:3 vynutili prodloužení a když ani v něm se nerozhodlo, následovaly samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní Reichel a Nečas, zatímco Kořenář za svá záda pustil jediný pokus, čímž odšpuntoval českou radost. V semifinále se naši utkají s lepším z dvojice Kanada - Švýcarsko.

Celkově Josef Kořenář čelil enormně vysokém počtu 54 střel, z nichž propustil do sítě jen tři. Dosáhl tak bilance přes 94 % úspěšnosti zákroků a byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem českého týmu.

Foto www.onlajny.com

Štítky Josef Kořenář, semifinále, Mistrovství světa ve fotbale, Finsko, HC Dukla Jihlava, Švýcarsko, HC Benátky nad Jizerou, Buffalo Sabres, Rusko, Bělorusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský brankář Josef Kořenář vychytal reprezentaci do 20 let postup do semifinále mistrovství světa | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.