Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla vyhrála na střely, na góly byl lepší soupeř. Vedoucí Plzeň zvítězila 3:1

Stále stejná písnička. Dukla Jihlava dokáže výrazně potrápit soupeře i z nejvyšších pater tabulky, ale opakovaně z těchto zápasů odchází poražena. Na ledě vedoucí Plzně dneska v rámci 35. kola extraligy podlehla 3:1, Pro tým z Vysočiny je to již šestá prohra v řadě, na předposlední Litvínov aktuálně ztrácí 9 bodů.

Roli outsidera museli převzít hráči Dukly Jihlava v posledním zápase kalendářního roku 2017. Na hřišti vedoucí Plzně to měla být pro domácí snadná práce, ale dění na ledě tomu rozhodně neodpovídalo. Jihlava se soupeři vyrovnala, ba ho i předčila v poštu střel, ale scházela produktivita.

Jako první rozvlnil síť plzeňský Nick Jones, který v 17. minutě prostřelil Voldena na první tyč. Jihlava byla za svůj slušný výkon odměněna ve 27. minutě, kdy po Kajínkově dlouhé přihrávce a přiťuknutí Dostálka tváří v tvář gólmanovi nezaváhal Adam Zeman. Dukla si ovšem nepohlídala začátek třetí třetiny, kdy se Jan Schleiss obtočil kolem branky a dostal Plzeň do vedení, které už udržela a v poslední minutě Gulašovým gólem do prázdné potvrdila.   

„Jsme zklamaní, za předvedenou hru jsme si z dnešního zápasu bod zasloužili, ale bohužel děláme zbytečné chyby, takto zkušený soupeř to umí využít,“ lituje ztráty trenér Dukly Jihlava Petr Vlk. V podobném duchu reagoval i trenér domácích Jan Hanzlík. „Proti Jihlavě se hraje hrozně těžce, bojují s obrovským úsilím, klobouk dolů před nimi. Divákům se muselo vyrovnané utkání líbit, byli jsme dnes asi o trochu šťastnějším týmem.“

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Jones (Preisinger, D. Sklenička), 41. Schleiss (Mertl), 60. Gulaš – 27. Zeman (Dostálek, Kajínek).

Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Brejcha, Jelínek. Diváci: 7 111.

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Indrák (A), Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kracík, D. Kindl – Schleiss, Kratěna, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

HC Dukla Jihlava: Volden (Vejmelka) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa (A), T. Kubalík – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Rabbit.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky FC Viktoria Plzeň, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, HC Verva Litvínov, Nick Jones, Adam Zeman, Jan Schleiss, HC Škoda Plzeň, Rabbit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla vyhrála na střely, na góly byl lepší soupeř. Vedoucí Plzeň zvítězila 3:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.