Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla vyválčila proti Vítkovicím bod, soupeři v tabulce se ale stále vzdalují

Podruhé za sebou Dukla Jihlava bodovala, ale opět je z toho "jenom" jeden bod. V utkání 34. kola proti Vítkovicím byl k vidění vyrovnaný boj, které nakonec rozhodlo až prodloužení. To určilo, že veseleji bude v táboře hostí po výhře 1:2. Dukla v neúplné tabulce ztrácí na předposlední místo osm bodů.

Vítkovice, patřící k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu extraligy, začaly dobře i na Vysočině. Romanovu vyloženou šanci ještě jihlavský Volden vychytal, na přesilovkou ránu Lukáše Kloka ze 14. minuty už ale nevyzrál - 0:1. 

Dukla odpověděla na začátku druhé třetiny. Kubalík ve 22. minutě přiťukl Michalu Hlinkovi, který situaci dva na jednoho vyřešil umístěnou střelou do pravého horního rohu vyrovnal na 1:1. Do druhé sirény měla Jihlava více ze hry, podruhé ale puk za Bartošáka nedotlačila.

Ani ve třetím dějství se střelcům nedařilo, oba týmy promarnily několik přesilových her. Blízko ke vstřelení gólu měl hostující Kucsera, nebezpečné bylo i nahození Kloka, ale obě branky zůstaly do konce normální hrací doby nedotčené.  

 Následné prodloužení rozhodla zkušenost vítkovického kapitána Rostislava Olesze. Ten se v 64. zmocnil puku, obkroužil s ním útočné pásmo a přesným backhandem na přední tyč rozhodl o druhém bodu pro tým ze Slezska.

Dukla Jihlava - HC Vítkovice Ridera 1:2 po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. M. Hlinka (T. Kubalík, Kajínek) – 14. Klok (Sloboda, O. Roman), 64. Olesz.

Rozhodčí: Hodek, Mrkva – Bláha, Špůr. Diváci: 5254.

HC Dukla Jihlava: Volden (Vejmelka) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Rabbit, Hamill, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Žálčík – Anděl, M. Hlinka, T. Kubalík – Diviš (A), R. Hubáček, Rys.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), D. Krenželok, Hrbas, Urbanec, Trška – Bartovič, Lev, Olesz (C) – Szturc, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Š. Stránský, T. Jáchym, Hudeček.

Foto Josef Plechatý, Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Vítkovice Ridera, Michal Hlinka, Rabbit, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla vyválčila proti Vítkovicím bod, soupeři v tabulce se ale stále vzdalují | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.