Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Bod z ledu mistra. Dukla dotáhla zápas v Brně do prodloužení, v něm inkasovala z nájezdu

Přestože po první třetině Dukla Jihlava prohrávala na ledě Komety o dvě branky, o vítězství se rvala do úplného závěru. Nerozhodný stav 2:2 během prodloužení ukončil Vojtěch Němec, který tak rozhodl o tom, že hokejisté z Vysočiny si domů odvezou jen jeden bod. Dukla ztrácí po neúplném 33. kolech šest bodů na předposlední Litvínov.

Na hřišti favorita začala Dukla aktivně, Kometu zaskočila dobrým pohybem. Domácí se ale vzchopili a postupně začali diktovat tempo utkání. V 16. a 17. minutě dokázali Brňané svůj tlak zúročit Dočelem a Krejčíkem, na obě branky přihrával Horký.

Do druhé třetiny se dokázala Jihlava zvednout a snížit. Chybu Zaťoviče zužitkoval ve 28. Josef Skořepa, který v samostatném úniku mířil přesně do horní rohu. Naopak šance domácích na zvýraznění vedení končily zpravidla na velmi slušně chytajícím Vejmelkovi.

Jihlava byla na dostřel a vyrovnat se jí nakonec opravdu podařilo. V 49. minutě využil přesilovku po pouhých 2 sekundách střelou od modré Erik de la Rose.

Utkání dospělo až do prodloužení, kde po třech minutách propadla celá hostující trojice a bylo po úniku Němce nařízeno trestné střílení, které proměnil sám faulovaný a rozhodl o dvou bodech pro Brno. 

HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 3:2 po prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Dočekal (Horký), 17. J. Krejčík(Horký), 64. V. Němec (TS) – 28. Skořepa, 49. de la Rose (Rabbit)

Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Frodl, Klouček. Diváci: 7700 (vyprodáno).

HC Kometa Brno: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič, V. Němec, Haščák – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Horký.

HC Dukla Jihlava: Vejmelka (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Rabbit, Hamill, Čachotský – F. Seman, Skořepa, Žálčík – Anděl, Zeman, T. Kubalík – M. Hlinka, R. Hubáček, Rys.

 

Foto Facebook HC Kometa Brno

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno, Vojtěch Němec, HC Verva Litvínov, Kraj Vysočina, Josef Skořepa, Rabbit, Brno, Erik de la Rose

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bod z ledu mistra. Dukla dotáhla zápas v Brně do prodloužení, v něm inkasovala z nájezdu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.