Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dukla prohrála v Chomutově 4:2 a vrací se na poslední místo extraligy

Dukla Jihlava nenavázala na předchozí čtyři zápasy, ve kterých získala aspoň jeden bod. V nedělním 30. kole hokejové extraligy na prohrála na ledě přímého konkurenta z Chomutova 4:2. Znovu tak klesla na poslední místo tabulky, má jeden zápas k dobru.

Do první větší šance se dostali domácí, Voldenem vyražený puk dojel Sklenář, ale jeho dorážka nebyla přesná. Za Duklu zahrozil Dostálek, ale taky těsně minul. Potom ukázal svoje umění hostující kapitán Čachotský, ale ani on to černého nemířil.

Bezbrankový stav trval do 23. minuty, kdy se v přesilové hře rychle po buly dostal kotouč ke Stanislavu Dietzovi, který tvrdou ránou dostal Chomutov do vedení. Hosté odpověděli ve 36. minutě po střele Bryhnisveena a ukázkové teči Lukáše Žálčíka. Radost červenožlutých ale trvala jen chvilku. V téže minutě totiž Dlouhého nahození šikovně usměrnil Nicolas Hlava - 2:1.

I třetí třetinu začali domácí vstřelenou brankou. Opět v přesilovce si střelu z vrcholu kruhu nachystal Vladimíř Růžička a zacílil přesně nad Voldenovu vyrážečku. Jihlava ještě zápas zdramatizovala v 58. minutě během power play, když Hubáček poslal přihrávku na brankoviště, kde si pohotově počínal Tomáš Jiránek - 3:2. Poslední slovo ale měl přece jen domácí hráč, jmenovitě Vondrka, který do prázdné branky zpečetil tři body pro domácí.

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Dietz (Flemming), 36. Hlava (A. Dlouhý, Šťovíček), 42. V. Růžička (Grman, Valach), 59. Huml (Vondrka) – 36. Žálčík (Bryhnisveen, Anděl), 58. Jiránek (R. Hubáček, Čachotský).

Rozhodčí: Šír, Petružálek – Zavřel, Klouček. Diváci: 3415.

Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Dietz, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Poletín, Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička (A), V. Tomeček – Koblasa, Chlouba, Lauko – A. Dlouhý, Šťovíček, Hlava.

HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – de la Rose, Suchánek, Ulrych, Kajínek, Bryhnisveen, Šidlík, D. Váňa – Rys, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Zeman, Dostálek – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, F. Seman.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Piráti Chomutov, Extraliga ledního hokeje, Vlastimil Růžička, Tomáš Jiránek, Nicolas Hlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla prohrála v Chomutově 4:2 a vrací se na poslední místo extraligy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.