Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava chce postupně opravit zimní stadion kvůli špatné střeše. Využije letní přestávky

Jihlava plánuje během následujících čtyř let využít letních přestávek mezi sezonami hokejové extraligy k opravám Horáckého zimního stadionu, jehož zastřešení dožívá. Podle odborného posudku může střecha sloužit do konce léta 2019, ve stejném roce by radnice chtěla nechat udělat novou konstrukci. Novinářům to řekl náměstek primátora Vratislav Výborný (ČSSD).

Na stadionu má zázemí hokejový tým Dukly, který letos vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Vlastníkem stadionu i klubu je město.

Schválením postupu výměny střechy zimního stadionu a stanovením možné strategie jeho rekonstrukce se bude v pondělí zabývat jihlavské zastupitelstvo. Podle včerejšího vyjádření zástupců radnice Jihlava zřejmě opustí další zvažované varianty modernizace zázemí pro hokej, mezi něž patřila stavba nové haly za městem nebo kompletní přestavba stávajícího zimního stadionu.

„Jsme v situaci, kdy Dukla díky tomu, že hraje extraligu, nemůže opustit Jihlavu,“ řekl Výborný. Střechu stadionu je podle něj nutné opravit a od toho se odvíjejí další zvažované kroky. „Cílem by mělo být během tří čtyř let těch přestávek (v extralize) dostat zimák na úroveň bezpečného zimního stadionu s parametry na extraligu,“ řekl náměstek. První opravy by podle něj mohly být provedeny příští rok.

Horácký zimní stadion byl otevřen v roce 1956, zastřešení má z 60. let.  „Střecha, chlazení jsou hlavní problémy zimního stadionu, aby mohl fungovat dál,“ doplnil náměstek primátora Radek Popelka (ANO). Další práce by se mohly například týkat zateplení administrativní části či zvýšení kapacity toalet. Na demontáž nynějšího zastřešení a jeho nahrazení novou konstrukcí podle něj bude dodavatelská firma potřebovat asi půl roku. Cena oprav by se měla pohybovat v řádech desítek milionů korun, přesná částka zatím není vyčíslena.

„V současné době probíhají průzkumy, rovnou pak poptáme dodavatelskou firmu s tím, jak má střecha vypadat. Jelikož nás bude tlačit čas, tak vše bude na jednom generálním dodavateli,“ říká Popelka. Ještě dodává, že jakýmsi vzorem pro opravy jihlavského zimního stadionu je stadion v Kladně, kde v současné době probíhají přípravy na výměnu střechy. K té by mělo dojít v létě 2018.    

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Horácký zimní stadion, Dukla Jihlava, střecha, opravy, extraliga, hokej, Jihlava, zimní stadion, oprava, Vratislav Výborný, Extraliga ledního hokeje, ČSSD, Radek Popelka, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava chce postupně opravit zimní stadion kvůli špatné střeše. Využije letní přestávky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.