Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náročný „anglický“ týden završí Vysočina v neděli na Žižkově

Fotbalisté FC Vysočina v neděli završí nároční „anglický“ týden. Po veledůležité domácí bitvě proti Brnu a atraktivním středečním pohárovém měření proti Spartě se v neděli představí pod Žižkovským vysílačem. Čeká je těžké dopolední utkání proti tradičnímu soupeři, který do tohoto ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skvěle vstoupil a výborně si vede i v MOL Cupu.

Květnový úprk Viktorie za záchranou ve II. lize měl parametry sportovního zázraku. Možná i proto se žižkovský kádr dočkal v letní přestávce výrazného okysličení, aby se podobné drama již neopakovalo. A skutečně, tým do nového ligového ročníku vykročil skvěle. Po sedmi kolech získal skvělých 13 bodů za výhry proti Sokolovu, Vítkovicím, v Chrudimi a s Varnsdorfem. Navíc přidal i cenný bod z Líšně.

V posledních dvou kolech se však bodový zisk Viktorie zastavil. Tým kouče Zdeňka Haška doma podlehl 1:2 Hradci Králové a v posledním kole 4:2 nestačil v Třinci. O čtyři dny později se do Slezska vrátil, aby zde sehrál duel MOL Cupu na půdě prvoligové Karviné. A zrodilo se překvapení, neboť zápas dvou kombinovaných sestav vyzněl lépe pro Žižkov, který tak slavil postup do osmifinále.

Doplňme, že červenobílý dres oblékají exjihlavští fotbalisté Marek Opluštil, Josef Bazal, Augusto Batioja a gólman Pavel Soukup.

Vysočinu čeká náročná bitva ve specifickém dopoledním čase. Jistě bychom se nezlobili, kdyby se jihlavskému mančaftu podařilo zopakovat šťastné vítězství, které před rokem na Žižkově zajistila trefa Petr Tlustého v závěru utkání. S jakým očekáváním do duelu půjde trenérský tým FCV?

„Čeká nás nepříjemný a herně kvalitní soupeř, který se v dosavadním průběhu podzimu prezentuje dobrým fotbalem a nepochybně patří do horní poloviny tabulky. Výborně vstoupil do sezóny a nezvládl vlastně pouze poslední dva duely, což jistě bude chtít v neděli v domácím prostředí odčinit a vrátit se na vítěznou vlnu. Navíc bude povzbuzen pohárovým překvapením z Karviné. Do Prahy pojedeme s cílem napravit dva poslední venkovní duely, z nichž jsme vyšli bodově naprázdno,“ řekl před zápasem kouč Radim Kučera.

Na které hráče si budete muset dát v neděli pozor? „Viktoria vychází ze stabilní jedenáctky, která se příliš nemění. Velkou oporou je dobrá středová řada, kde účinně rotují a drží míč Batioja, Gil a Súkenník. Dokáží navíc vhodně doplnit nebezpečného zkušeného útočníka Diviše. Nečeká nás nic lehkého,“ upozornil lodivod FC Vysočina.

Ve středu proti Spartě nenastoupili Vejmola, Zoubele, Tlustý či Klobása. Lze očekávat, že proti Viktorii budou k dispozici? „Věříme, že se absentující hráči dají zdravotně dohromady a do zápasu nastoupí. zatím je to ale 50/50,“ uzavřel svůj komentář Kučera.

Tisková zpráva

Štítky Vysočina Jihlava, Žižkov, fotbal, druhá liga, FK Viktoria Žižkov, FC Vysočina Jihlava, AC Sparta Praha, MOL Cup, FC Zbrojovka Brno, 2. česká fotbalová liga, Žižkovský vysílač, MFK Karviná, Radim Kučera, Augusto Batioja

Náročný „anglický“ týden završí Vysočina v neděli na Žižkově | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.