Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FC Vysočina poměří síly se Spartou. Na zápas se chystá i policie, hodnotí ho jako rizikový

Už ve středu 25. září poměří jihlavští fotbalisté síly s hráči pražské Sparty. Na tento zápas se chystají také policisté, kteří budou na místě dbát na dodržování bezpečnostních opatření. Vzhledem ke zkušenostem s chováním některých fanoušků pražského klubu byl totiž zápas vyhodnocen jako rizikový.

Podle vyjádření policejní mluvčí Dany Čírtkové na utkání mohou přijet také radikální fanoušci, kteří by se mohli dopouštět výtržností a jiného protiprávního jednání.

„Prioritou našich policistů bude dohlížet před konáním utkání na bezproblémový příjezd fanoušků AC Sparta Praha do krajského města, jejich pohyb před utkáním po městě a poté na příchod do sektoru hostí na stadionu. Musíme především zajistit, aby nedošlo k žádným vzájemným střetům mezi fanoušky obou mužstev. V lokalitě kolem fotbalového stadionu je prvořadým úkolem policistů zabezpečit bezpečnost, veřejný pořádek a chránit zdraví a majetek občanů. Úkolem policistů pořádkové jednotky a pořádkových hlídek bude před začátkem utkáním, v jeho průběhu a po jeho skončení plnit úkoly spočívající v ochraně bezpečnosti osob a majetku, zajištění klidu a veřejného pořádku,“ popisuje plánovaná opatření Dana Čírtková.

Jiráskova a Hamerníkova ulice pod dohledem policistů 

Do zítřejšího policejního opatření budou nasazeny kromě pořádkové jednotky, hlídek pořádkové policie také hlídky dopravní policie. Dopravní policisté budou mít za úkol dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu v nejbližším okolí stadionu. V případě potřeby budou policisté regulovat dopravu v místě, kde by došlo k nějakým dopravním komplikacím.

„Důležitá bude operativní regulace dopravy při průjezdu vozidel ulicemi Jiráskova a Hamerníkova. V případě, že to bude vzniklá dopravní situace vyžadovat, budou na křižovatkách řídit provoz policisté. Dále budou policisté dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel. Do policejního opatření budou nasazeni také členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Ti mají za úkol kontakt a komunikaci mezi policií a fanoušky především hostujícího týmu. Bezpečnostního opatření se zúčastní i strážníci Městské policie Jihlava,“ doplnila na závěr krajská policejní mluvčí. 

Hráči na trávník jihlavského fotbalového stadionu vyběhnou ve středu 25. září v 17:00.

 

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina, AC Sparta Praha, zápas, policie, bezpečnost, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Vysočina poměří síly se Spartou. Na zápas se chystá i policie, hodnotí ho jako rizikový | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.