Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavu čeká v pátek šlágr druhé ligy, Vysočina vyzve brněnskou Zbrojovku

Nadcházející 9. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídne jasný magnet. V pátek 20. září od 18:00 hodin je v Jihlavě na programu atraktivní utkání aspirantů na postup a derby duel FC Vysočina vs. Zbrojovka Brno! Důležitou bitvu o „šest“ bodů byste si rozhodně neměli nechat ujít! Přijďte Vysočinu podpořit!

Zbrojovka do II. ligy sestoupila stejně jako FC Vysočina v květnu 2018 a taktéž neuspěla o rok později v baráži o FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU, když byla nad její síly Příbram. Do aktuálního ligového ročníku vstoupila s jednoznačnými postupovými ambicemi, když před startem sezóny vyhlásila útok na 1. místo, které jako jediné zajišťuje přímý postup do nejvyšší soutěže. Na výborné jaro a úspěšnou letní přípravu však Šustrův tým herně a výsledkově nenavázal. Prohrál na Dukle Praha a hned čtyřikrát pouze remizoval – ve Vlašimi, s Pardubicemi, s Ústí nad Labem a v Třinci.

Neuspokojivé výsledky sportovní vedení Zbrojovky přiměly k velké aktivitě na přestupovém trhu. Do Brna tak v období kolem reprezentační pauzy dorazily tři výrazné posily – stoper Šmíd, střelec Pázler a též brněnský odchovanec a exreprezentační středový záložník Vaněk. V posíleném složení „Flinta“ zvládla náročné brněnské derby proti Líšni v uplynulém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Současný tabulkový rozdíl mezi FCV a Brnem činí čtyři příčky a pouhé tři body. Historická bilance vzájemných soubojů hovoří jednoznačně pro Jihlavu, která v dosavadních devíti domácích duelech zvítězila hned šestkrát. Nutno však připomenout, že poslední dvě ligová představení Zbrojovky na Vysočině skončila vítězstvím hostujícího celku. Navíc Kučerův tým Brnu podlehl i v obou přípravných cyklech. Poslední jihlavská výhra nad Brnem se zrodila v úvodním kole loňského ligového ročníku, kdy Vysočina vyplenila stadión na Králově Poli v poměru 1:3.

Ambice Zbrojovky jsou podtrženy tradicí, velikostí moravské metropole, finanční silou klubu a samozřejmě též kvalitou kádru. V brance má důvěru mladík Floder. Ve středu obrany lze očekávat posilu Šmída a exjihlavského Kryštůfka, ovšem nastoupit mohou i neméně kvalitní Pavlík či Šural. Vlevo je velkou oporou zkušený Eisman a defenzivní úkoly v záloze plní Bariš. Tvorba hry je na Vaňkovi, Šumberovi či Krškovi. Na křídle operuje velice nebezpečný Štěpanovský, zlobit mohou i Bartolomeu či Přichystal. Branky leží na bedrech podhrotového Růska a urostlých střelců Pázlera a Magery.

„Jako trenér Jihlavy mám s Brnem špatnou bilanci, což se v pátek budeme snažit zlomit. A samozřejmě navázat na dosavadní stoprocentní domácí bilanci v aktuální sezóně. Čeká nás velice náročný duel proti kvalitnímu protivníkovi, který neskrývá jednoznačné postupové ambice. Musíme se na něj výborně připravit a podat daleko lepší výkon, než proti Chrudimi. Věřím, že nám k tomu pomohou naši fanoušci a zaplněný stadión,“ řekl k nadcházejícímu utkání trenér Radim Kučera.

Tisková zpráva | Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Brno, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, 2. česká fotbalová liga, Radim Kučera, 1. FK Příbram, FK Dukla Praha, FK Pardubice, FK Ústí nad Labem

Jihlavu čeká v pátek šlágr druhé ligy, Vysočina vyzve brněnskou Zbrojovku | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.