Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtyřgólový Diviš vystřílel Bedřichovu první výhru v krajském přeboru

Až v šestém zápase sezóny okusili fotbalisté Sokola Bedřichov chuť vítězství v krajském přeboru. Nováček soutěže v sobotním utkání přestřílel Okříšky poměrem 5:3, lví podíl na zisku tří bodů měl čtyřgólový střelec Roman Diviš. Tradiční jihlavský klub se tak přiblížil středu tabulky.

Bedřichov do zápasu s Okříškami nevstupoval v dobré náladě. Po úvodních třech remízách totiž schytali svěřenci trenéra Peštála dva pětigólové debakly v Pelhřimově a Žirovnici, a proto byla sobotnímu zápasu přisuzována velká důležitost.

Nažhaveným domácím se úvod duelu vydařil náramně. Hned ve 4. minutě předložil Novák míč mladému Divišovi, který ho usměrnil do sítě a otevřel skóre. Na Bedřichově bylo ještě veseleji v 8. minutě, kdy Lacina vystřihl nůžky a míč s pomocí břevna doputoval za brankovou čáru podruhé. Poté si však domácí vybrali svoji slabou chvilku a 29. minutě snížil precizně zahraným přímým kopem Večeřa. O chvilku později prošel bedřichovskou defenzívou Zeman a z úhlu o tyč vyrovnal. Přesto se do kabin lépe odcházelo domácím, Lacinův centr umístil přesně za tyč hlavičkující Diviš.

A mladému debutantovi v základní sestavě jihlavského týmu se fantasticky dařilo i po obrátce. V 58. minutě zkompletoval hattrick po stříleném centru Grepla a hned o dvě minuty později uplatnil svůj cit pro výběr místa znovu poté, co ho výborně oslovil Göth - 5:2. Jiskřičku naděje pro Okříšky vykřesal v 72. minutě Vostal, který po závaru prostřelil míč až do sítě. Do dalších šancí je však bedřichovská obrana nepustila, a tak důležité tři body zůstaly v Jihlavě.

„Myslím, že jsme dneska byli lepším celkem a výhru si zasloužili. Moc jsme ji už potřebovali, po zisku tří bodů se více přiblížíme středu tabulky, případná prohra by nás naopak nepříjemně přidusila na spodku,“ hodnotí utkání kapitán Bedřichova Dalibor Mašek. „Pomůže nám to psychicky do nejbližších utkání, kde nás bude čekat těžký boj,“ připomíná dlaší zápasy ve Velkém Meziříčí a doma s Chotěboří.

TJ Sokol Bedřichov - SK Huhtamaki Okříšky 5:3 (3:2)

Branky: 4., 41., 58. a 60. Diviš, 8. Lacina - 29. Večeřa, 35. Zeman, 72. Vostal.

Bedřichov: Šána - Mašek, Paulík, Mareš, Dvořáček - Novák, Grepl, Göth (62. Štěpánek), Neuwirth (76. Vaněk) - Lacina (90. Šaroun), Diviš (86. Havlík).      

Okříšky: Fiala - Němec, Dočekal, Široký (67. Vostal), Dubský - Trnka, Bence (72. Bulant), Ryšavý, Zeman - Rampír, Večeřa (75. Jůza).     

Foto Lucie Bouchnerová

Štítky Sokol Bedřichov, fotbal, krajský přebor, Bedřichov, Okříšky, FC Vysočina Jihlava, SK Huhtamaki Okříšky, TJ Sokol Bedřichov, Pelhřimov, Žirovnice

Čtyřgólový Diviš vystřílel Bedřichovu první výhru v krajském přeboru | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.