Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doma stále stoprocentní. Vysočina ovládla přestřelku s Chrudimí a vrací se na druhou příčku tabulky

Na hřištích soupeřů to poslední dobou výsledkově drhne, ale doma si fotbalisté Vysočiny nadále udržují stoprocentní bilanci. Platí to i po páteční předehrávce osmého kola proti Chrudimi, kterou Jihlavané porazili 4:2. Minimálně na den se tak vrací na druhé místo druholigové tabulky.

Vysočina vstoupila do zápasu aktivně, už v 6. minutě nastřelil Jawo tyčku. Stejný hráč se ale dočkal hned o tři minuty později, když dostal přihrávku za obranu a na zadní tyč otevřel skóre utkání. Chrudim ale nehrála zakřiknutě a ve 21. minutě srovnala krok po střele Dostálka mezi Vejmolovy nohy. Po půlhodině hry zahrál hostující obránce rukou ve vápně a domácí kapitán Vaculík z penalty bezpečně upravil na 2:1. Záživný poločas ale skončil remízou, těsně před odchodem do kabin se po rohovém kopu prosadil nehlídaný Krčal.

I druhý poločas začala Vysočina náporem, Smejkal však napálil jen břevno. I další šanci si připisovali domácí, ale vždy chyběl k radosti kousek. Vysvobozením pro Jihlavu byla akce střídajících hráčů, když ve 74. minutě našel Rezek dobře postavené Mikuše, který míč uklidil do odkryté branky. Třetí gól mohla vstřelit i Chrudim, ale v koncovce ji scházela přesnost. A tak na konečných 4:2 upravil v nastaveném čase kanonýr Klobása. 

Jihlava - Chrudim 4:2 (2:2)

Branky: 9. Jawo, 31. Vaculík z pen., 74. Mikuš, 90.+4 Klobása - 21. Dostálek, 44. Krčál.

Rozhodčí: Vojkovský - Horák, Hurych. Diváci: 1142.

Jihlava: Vejmola - Pavlík, Vedral, Tijani, Javůrek - Zoubele (70. Mikuš), Vaculík (70. Rezek), Fortelný, Smejkal - Jawo (83. Lacko), Klobása. 

Chrudim: Mrázek - Hlavsa, Vencl, Krčál, Sulík (66. Řezníček) - Sixta, Janoušek - Kesner, Rybička (80. Ujec), Dostálek (72. Froněk) - Vašulín. 

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Chrudim, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doma stále stoprocentní. Vysočina ovládla přestřelku s Chrudimí a vrací se na druhou příčku tabulky | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.