Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina chce prodloužit domácí vítěznou sérii, v pátek na svém hřišti přivítá Chrudim

Po reprezentační pauze se znovu naplno rozjede soukolí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Vysočina v pátek 13. září v 18:00 hodin přivítá nepříjemného a nevyzpytatelného soupeře – MFK Chrudim. Tým, kterému má Jihlava rozhodně co vracet a proti němuž hodlá prodloužit svoji dosavadní domácí sérii bez porážky. Duel bude součástí projektu Víkend otců, který nabídne atraktivní náplň nejen pro nejmenší fanoušky.

Chrudim byla v uplynulém ročníku nováčkem II. ligy a svoji příslušnost udržela s 29 body na 13. příčce tabulky. Přispělo k tomu i dubnové domácí vítězství nad FC Vysočina, v němž jihlavský celek ve druhé půli předvedl velký defenzivní kolaps, a podlehl 4:3. Do aktuálního ligového ročníku Chrudim vstoupila velmi dobře a zdá se, že by se jí sestupové starosti nemusely týkat. V tabulce jí po sedmi kolech náleží příjemná 9. příčka s pouze tříbodovou ztrátou na Jihlavu. Dosavadní desetibodový zisk vzešel z výhry ve Vítkovicích, s Třincem a Vyšehradem, což doplnila remíza ve Varnsdorfu.

Vysočina měla na přípravu na páteční duel dva týdny. Jak tento prostor vyplnila z hlediska tréninku? „Kombinovali jsme kondiční i herní tréninky. Trochu jsme potrénovali, abychom dobili baterky pro zbytek podzimu. Zařadili jsme i netradiční teambuildingové prvky, jakými byl třicetikilometrový výjezd na kolech do Luk nad Jihlavou nebo turnaj v beach volejbalu,“ popsal asistent trenéra Josef Mucha.

Jaké jsou vaše poznatky ke hře Chrudimi? Na které hráče si budete muset dát pozor? „Náš nadcházející soupeř disponuje řadou vyšších hráčů a je nepochybně nebezpečný při standardních situacích. Ty zahrávají v několika variantách a i my jsme na jaře od nich takto jednu branku inkasovali. Jsou však silní i v kombinaci, přičemž se opírají o kreativní Janouška a Kesnera a hrotového útočníka Vašulína. Nebezpečný je i podhrotový hráč Rybička. Čeká nás těžký zápas proti týmu, který pravděpodobně bude vycházet ze zatažené obrany. Věříme, že se přesto dokážeme gólově prosadit a že utkání výsledkově zvládneme,“ zdůraznil Mucha.

Nastoupíte do pátečního duelu kompletní? „Na marodce je stále mladý záložník Ritter. Naopak s tréninkem už začali obránci Tlustý a Novotný,“ řekl závěrem asistent trenéra Radima Kučery.

Autoři | Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Chrudim, druhá liga, fotbal, Kraj Vysočina, Jihlava, 2. česká fotbalová liga, MFK Chrudim, trénink, Josef Mucha, FC Vysočina Jihlava, Radim Kučera

Vysočina chce prodloužit domácí vítěznou sérii, v pátek na svém hřišti přivítá Chrudim | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.