Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Domácí premiéra se vydařila. Vysočina porazila Vítkovice 3:0 a poskočila do čela tabulky

Fotbalistům Vysočiny patří po sobotních zápasech druhé kola druhé ligy prozatímní první místo. Zasloužila se o ni výhra 3:0 nad Vítkovicemi, která se zrodila zejména ve druhé půli, kdy padly všechny tři branky.

Vysočina vstoupila do zápasu aktivně a netrvalo dlouho, co přily první šance. Mikuš však pálil nad, Zoubele ránu vyrazil brankář, poté těsně z hranice vápna minul Fortelný. Poté se dvou velkých šancí dostal Klobása, nejprve svoji hlavičku nasměroval na náruče Květona, o něco později sám před gólmanem branku netrefil. Vítkovický brankář se vyznamenal i krátce před poločasem, když lapil Vaculíkův přímý kop.

Vytrvalý tlak Jihlavy pokračoval i po změně stran. Pavlíkův pokus ještě síť nerozvlnil, kýžené branky se tak domácí dočkali po hodině hry, kdy si s centrem Rezka precizně poradil Stanislav Klobása a nedal Květonovi šanci. Stejný hráč se zaskvěl i o deset minut později, když rybičkou zužitkoval dobrou práci Fortelného - 2:0. Jihlavský střelec mohl zkompleovat hattrick, ale v další možnosti vybíhajícího brankáře nepřehodil. Definitivní pojistku přidal v 85. minutě Mohamed Tijani, který po centru Smejkala nadvakrát dotlačil míč do vítkovické branky.

FC Vysočina Jihlava - MFK Vítkovice 3:0 (0:0)

Branky: 60. a 70. Klobása, 85. Tijani.

Rozhodčí: Cihlář – Paták, Horák. Diváci: 893.

Vysočina Jihlava: Vejmola – J. Pavlík, Tlustý, Tijani, F. Novotný – Vaculík (C), Fortelný – Mikuš (57. Jakub Rezek), Zoubele (76. Lacko), Smejkal – Klobása (86. Javůrek). 

Vítkovice: Květon – Surzyn, Mikula (C), V. Cverna, Praus (78. Martišiak) – Holiš, Matoušek (74. Kania) – Buchvaldek, Suchan (63. Matěj), Stříž – M. Kovařík. 

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Vítkovice, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, HC Vítkovice Ridera, Mohamed Tijani, Stanislav Klobása, HC Dukla Jihlava, MFK Vítkovice, Jakub Rezek

Domácí premiéra se vydařila. Vysočina porazila Vítkovice 3:0 a poskočila do čela tabulky | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.