Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina vstupuje do nové sezóny, o druholigové body bude bojovat v pondělí v Ústí nad Labem

Už je to zase tady! O víkendu se znovu naplno roztočí kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a fotbalisté FC Vysočina v pondělí 22. července v přímém přenosu ČT Sport završí úvodní kolo soutěže. Od 17 hodin se představí na stadiónu, kde v uplynulém ročníku II. ligy úspěšně sehráli své poslední venkovní utkání - v Ústí nad Labem.

Oba vzájemné zápasy od sebe dělí pouze něco málo před dva měsíce. Dne 18. května zde tým kouče Radima Kučery vybojoval díky hattricku Lukáše Zoubeleho cenné tři body, které Jihlavě daly jistotu 2. příčky v konečné tabulce a tím i výhodnější pozice do barážových bitev.

Pondělní úvodní duel nového ligového ročníku bude nepochybně odlišný, neboť oba celky během léta doznaly poměrně velkých změn. Jen na straně FCV bude v základní sestavě oproti květnovému utkání scházet čtveřice fotbalistů. Naopak svoji premiéru v jihlavském ligovém dresu možná absolvují Mikuš, Lacko, Jan Pavlík, Fortelný nebo Beltrán. Scházet budou avizovaní marodi Jawo a odchovanci Svoboda s Ritterem.

Hráčskou obměnou prošli i v Ústí nad Labem, kde by jistě chtěli navázat na výborné jaro. To tým kouče Aleše Křečka vyneslo až ne celkovou 5. příčku tabulky, když naději na baráž zhatila právě domácí porážka s FC Vysočina v předposledním kole.

„Cíle jsou po loňské sezóně, která se nám vydařila, podobné. Chtěli bychom se pohybovat kolem předních příček. Ambice jsou ale nejen výsledkové, ale i herní. Chtěli bychom pokračovat v ofenzivním fotbalu, který se nám v některých zápasech dařil a ještě ho vylepšit,“ řekl pro web Army trenér Křeček.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Ústí nad Labem, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FK Ústí nad Labem, 2. česká fotbalová liga, ČT sport, Aleš Křeček, Radim Kučera, Jan Pavlík

Vysočina vstupuje do nové sezóny, o druholigové body bude bojovat v pondělí v Ústí nad Labem | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.