Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Před začátkem sezóny: Fotbalová Jihlava má nového hlavního akcionáře, na postup ale přímo nemyslí

Fotbalisté Jihlavy chtějí v nadcházejícím ročníku Fotbalové národní ligy hrát opět o horní příčky, ale postup do nejvyšší soutěže si jako prioritu nestanovili. Představitelé klubu se na tom shodli na dnešním předsezónním setkání s novináři.

Jihlava skončila v uplynulém ročníku FNL druhá, ale v baráži neuspěla s Karvinou po výsledcích 1:2 a 1:1. V obou zápasech se cítila poškozena výroky rozhodčích, žádala dokonce opakování baráže, ale nebylo jí vyhověno.

Obavy z toho, že by se po Jihlavě sudí "vozili" i v nové sezoně, na Vysočině nemají. „Nepřipouštíme si to. Nechceme takto přemýšlet a soustředíme se výhradně na sebe. Pokud někdo bude chtít páchat nepravosti, tak my to neovlivníme,“ myslí si ředitel klubu Jan Staněk.

K výrazné změně došlo v letní přestávce v akcionářské struktuře. Čtyřicetiprocentní podíl v akciové společnosti koupila od firmy PSJ, která je v insolvenci, společnost TGM Fotbal a.s. „Chceme pokračovat v nastaveném rozvoji,“ napsal na klubový web šéf firmy Tomáš Drastil. „Klub je nyní stabilizován, ale pokračujeme v hledání dalších partnerů,“ dodal Staněk.

V kádru trenéra Radima Kučery došlo k řadě změn, odešly opory z jara Klíma, Šulc, Breda či Preisler, naopak pokračují veteráni Vaculík a Zoubele. „Věřím, že zůstalo zdravé jádro, i když ze začátku může naše hra působit trochu kostrbatě. Do týmu jsme zařadili více odchovanců, ale do konce přestupního období bychom rádi ještě posílili. Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace v první lize,“ uvažuje nahlas Radim Kučera.

Jihlava vstoupí do soutěže pondělní dohrávkou prvního kola, zápas v Ústí nad Labem vysílá od 17 hodin ČT Sport.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky Sport, fotbal, druhá, Jihlava, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Ivan Bohdan Staněk, Radim Kučera, MFK Karviná, TGM Fotbal a.s., FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před začátkem sezóny: Fotbalová Jihlava má nového hlavního akcionáře, na postup ale přímo nemyslí | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.