Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V neděli půjde o všechno! Vysočina si může doma proti Karviné zajistit vstupenku do první ligy

FC Vysočina v neděli 2. června od 18:30 hodin nastoupí do utkání, jehož význam a náboj nemá z hlediska historie fotbalu na Vysočině obdoby. Na jihlavském stadiónu svede rozhodující bitvu o postup do FORTUNA:LIGY proti neoblíbenému soupeři – Karviné. K čemu přirovnat důležitost zápasu? Má stejnou váhu jako součet všech domácích barážových duelů hokejové Dukly v jedné sezóně!

V neděli se na jihlavském trávníku představí soupeř, kterému má FC Vysočina rozhodně co vracet! A to nejen z hlediska nevydařeného výkonu trojice rozhodčích v úterním úvodním utkání baráže. Byla to totiž právě Karviná, která FC Vysočina před rokem v přímém souboji poslala po šesti letech mezi českou elitou o patro níže, když o sestupu rozhodla bilance vzájemných utkání.

Pamětníci nemohou zapomenout na brutální a úmyslný faul karvinského hráče, kterým byl na podzim 1994 takřka na rok vyřazen ze hry obránce třetiligového FC PSJ Libor Pospíchal. Nezapomenutelné bylo i dění v rámci klíčového utkání nejvyšší dorostenecké soutěže v červnu 2017 na karvinském hřišti. Od začátku to byl boj proti větrným mlýnům, a i když naši kluci bojovali s vypětím všech sil, naději na záchranu jim sebral nařízený pokutový kop v 92. minutě.

Pifku má Jihlava nejen na Karvinou, ale i na karvinského trenéra Františka Straku. Připomeňme 13. květen 2006, kdy se na Letné odehrál nejen v očích jihlavských fanoušků prazvláštní zápas. Plzeň zde musela zvítězit, aby se v I. lize zachránila na úkor FC Vysočina. Stalo se a tehdejší plzeňský trenér Straka ještě dlouho po utkání děkoval sparťanským divákům. Prostě FC Vysočina má v neděli jedinečnou šanci na fotbalovou odplatu! Kruh se konečně musí uzavřít!

Odveta to však bude nesmírně těžká. Karviná disponuje kvalitním a ostříleným kádrem. Celou sezónu čerpala cenné herní zkušenosti z náročných bojů ve FORTUNA:LIZE, kde v základní části dokázala vybojovat 29 bodů. Namátkou připomínáme výhry na Spartě, s Jabloncem, Baníkem, Zlínem či Libercem nebo remízy v Ostravě a v Mladé Boleslavi. Ke kýženému postupovému zázraku povede jedině obětavý výkon na samé hranici možností fotbalistů FC Vysočina. Ti ve svém snažení budou nutně potřebovat čerpat energii a odhodlání z intenzivní podpory fanoušků a zaplněných tribun jihlavského stadiónu. Opět bude platit, že společně jsme silnější!

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Karviná, baráž, fotbal, FC Vysočina Jihlava, MFK Karviná, 1. česká fotbalová liga, FK Dukla Praha, FC Baník Ostrava, František Straka, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav

V neděli půjde o všechno! Vysočina si může doma proti Karviné zajistit vstupenku do první ligy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.