Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pokažený druhý poločas stál Vysočinu bodový zisk. Přestřelku v Chrudimi prohrála 4:3

Nedělní chrudimské dopoledne se fotbalistům Vysočiny nevydařilo, lépe řečeno druhý poločas jejich zápasu 25. kola druhé ligy. Přestože po první půli Jihlavané vedli, přestřelka po obrátce udělala radost Chrudimi, která slaví důležité tři body po výsledku 4:3. Náskok na třetí Hradec Králové se snížil na sedm bodů.

První velkou šanci měl hostující Zoubele, jeho skákající střela však šla těsně mimo. Po půlhodiny hry mohla jít do vedení Chrudim, nařízenou penaltou po zákroku Tijaniho však Vašulínovi skvěle vytáhl Vejmola. Stejný útočník pak měl šanci i ze hry, na místě byl opět jihlavský brankář. A trest přišel zanedlouho, ve 42. minutě precizně zakroutil přímý kop Lukáš Vaculík  – 0:1. Navýšit vedení mohl Klobása, toho však vychytal Zíma.

Domácí byli za svoji aktivitu odměněni v 54. minutě, kdy se po standardce odrazil míč k Ondřeji Venclovi, který ho zblízka odpravil do jihlavské sítě – 1:1. Chrudimské to dostalo do euforie a rychle vstřelili další dvě branky. Hned o tři minuty poté totiž do brány Vejmolou vyraženou další penaltu doklepl Tomáš Froněk, a hororovou šestimitovku pro hosty korunoval stejný hráč velmi pěknou střelou na zadní tyč – 1:3. 

Vysočina však duel nezabalila, v 73. minutě z hranice vápna snížil Jakub Petr. A když hosté přežili i další šanci Froňka, opět udeřili. Vynikající pas z hloubi hřiště si zpracoval a přesně zakončil Jiří Klíma, který tak dal Jihlavě naději na tři body. Ty však zůstaly doma. V poslední minutě přišel centr z levé strany a nehlídaný Vašulín zakončil mimo dosah Vejmoly.

MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava 4:3 (0:1)

Branky: 54. Vencl, 57. Froněk, 60. Froněk, 90. Vašulín – 42. Vaculík, 73. Petr, 87. Klíma. 

Rozhodčí: Rejžek – Pfeifer, Leška. Diváci: 1035.

MFK Chrudim: Zíma – Řezníček, Rendla, Vencl, Hlavsa – Dostálek (80. Krčál), Sixta (90+2. Langr), Kesner (C), Froněk (85. Mastík) – Rybička, Vašulín. 

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Petr, Tijani (74. Jiří Klíma), Chlumecký, F. Novotný (46. Šefčík) – Vaculík (C) (85. Jawo), Šulc – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása. 

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Chrudim, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, Lukáš Vaculík, Jakub Petr, Jiří Klíma, MFK Chrudim

Pokažený druhý poločas stál Vysočinu bodový zisk. Přestřelku v Chrudimi prohrála 4:3 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.