Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Natáhne Vysočina sérii bez porážky? V neděli dopoledne si v Chrudimi může upevnit druhou příčku

Potřetí v řadě si Česká televize vybrala duel FC Vysočina do svého přenosu. Po duelech ve Vlašimi a s Třincem si budou moci jihlavští fanoušci užít z pohodlí domova či hospůdky duel FCV na půdě zachraňující se Chrudimi. Na programu je v neděli 28. dubna od 10:15 hodin.

Vysočina se v Chrudimi v ligovém utkání představí vůbec poprvé v historii a jistě tam bude minimálně chtít prodloužit stávající sérii čtyř duelů bez porážky. Podzimní premiérový vzájemný mistrovský duel skončil ve prospěch jihlavského celku, který zvítězil díky trefám Zoubeleho a Levina z druhé půle. I tato porážka přispěla k tomu, že se východočeský nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY od samého počátku soutěže pohybuje ve spodních patrech tabulky a bojuje o záchranu. Po 24 kolech mu se ziskem 22 bodů náleží 14. příčka s jednobodovým náskokem na Táborsko.

Chrudim do jara vstoupila smolnou porážkou s Brnem, a poté se musela oklepat z debaklu na půdě Brna. Poté však přišla série čtyř zápasů, v nichž MFK získal cenných osm bodů včetně výhry v Sokolově nebo s Táborskem. V minulém týdnu východočeskému týmu bodově přáno nebylo. Nejprve Chrudim na domácí půdě nestačila na Vítkovice a o týden později podlehla v derby Hradci Králové.

Jaké poznatky jihlavští trenéři načerpali o hře chrudimského celku? Na které fotbalisty si budete muset dát v neděli dopoledne pozor? „Chrudim je zvlášť silná na svém stadionu, kde má blízko k fanouškům a těží z jejich podpory. Disponuje řadou vysokých hráčů, je silná ve vzduchu a využívá urostlého Vašulína na hrotu. Prostor nemůžeme dát ani tvořivým středovým hráčům Kesnerovi a Sixtovi. S těmito aspekty se musíme vyrovnat. Věřím, že fotbalově duel zvládneme a prosadíme se kombinační hrou,“ reagoval asistent trenéra Josef Mucha.

Před týdnem jste v duelu proti Třinci překvapili zařazením ofenzivního Petra na post pravého beka. Zůstane na tomto postu i v Chrudimi? Chystáte další překvapení? A jak je na tom zdravotně zkušený stoper Tlustý? „Změny v sestavě nelze vyloučit. Odvíjet se mohou i od zdravotního stavu. Petr Tlustý se již zapojil do tréninku, ale do ligového utkání ještě není připraven,“ doplnil Mucha.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Chrudim, druhá liga, fotbal, Kraj Vysočina, půda, Třinec, Česká televize, FC Vysočina Jihlava, Vlašim, Petr Tlustý, Josef Mucha, 2. česká fotbalová liga

Natáhne Vysočina sérii bez porážky? V neděli dopoledne si v Chrudimi může upevnit druhou příčku | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.