Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Klíma vystřelil výhru už ve druhé minutě, Vysočina porazila Sokolov 1:0

Nebylo to kdovíjaké pokoukání, ale to nejdůležitější, totiž vítězství, se podařilo. Vysočina v 19. kole druhé ligy udolala Sokolov 1:0 brankou již z druhé minuty utkání. Díky dnešním třem bodům Jihlava uhájila druhou příčku tabulky, na první České Budějovice ztrácí jediný bod, Jihočeši však mají zápas k dobru.

Vstup do zápasu měla Vysočina fenomenální. Preisler utekl ve 2. minutě po levé straně a jeho centr bezpečně do sítě umístil Jiří Klíma. I ve zbytku prvního poločasu byli domácí lepší. Machuča však, podobně jako Vaculík, těsně minul. Za Sokolov to zkoušel Hlavatý a Glaser, vedli si totožně. Do poslední šance se dostal Klíma, ani on však míč do sítě neusměrnil. 

Ve druhém poločase byl míč více na kopačkách Sokolova, který místy Jihlavě nepříjemně zatápěl. Měl několik střeleckých pokusů, žádný však nebyl dostatečně nebezpečný. To doslova tutovku spálil domácí Machuča, který místo do odkryté branky mířil nad břevno. Po velké chybě obrany pak nebezpečně páli sokolovský Vávra, Veselý však svůj tým podržel. Vzápětí hosté nastřelili i břevno. Jihlava mohla zápas pojistit z brejku, Klíma však nastřelil tyč.

FC Vysočina Jihlava - FK Baník Sokolov 1:0 (1:0)

Góly: 2. Klíma. 

Rozhodčí: Vojkovský – Horák, Lakomý. Diváci: 894.

Jihlava: Veselý – Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Vaculík, Machuča (73. Klobása) – Petr (77. Šefčík), Šulc, Zoubele – Klíma (82. Jawo).

Sokolov: Belaň – Čihák, Stropek, Beránek (69. Dan. Novák), Jakub Dvořák II. – Hlavatý, Glaser – Štípek, O. Ševčík (82. Liener), Machek – Holek (59. Vávra) 

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky HC Baník Sokolov, FC Vysočina Jihlava, Jiří Klíma, SK Dynamo České Budějovice, HC Dukla Jihlava, FK Baník Sokolov, Jakub Dvořák

Klíma vystřelil výhru už ve druhé minutě, Vysočina porazila Sokolov 1:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.