Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalová Vysočina se s podzimem rozloučila jedním bodem. V Pardubicích remizovala 0:0

Z posledního zápasu podzimní části sezony vydolovali fotbalisté Vysočiny jeden bod. Na horké půdě v Pardubicích branka nepadla, soupeři se tak rozešli smírně a přezimují v horních patrech druholigové tabulky. Vysočina nyní tabulku o bod vede, druhé České Budějovice však mají zápas k dobru.

Zápas notně poznamenal náročný terén, diváci sledovali spíše urputný zápas a vysoké nasazení všech hráčů než fotbalovou přehlídku šancí a vydařených kombinací. První vážnější příležitost se narodila ve 14. minutě, kdy Jeřábek „namazal“ do vápna Fulnekovi, jehož křížná střela těsně minula zadní tyč. Obdobně z druhé strany o čtyři minuty později pálil Preisler, ale ani on gólmana Letáčka nedonutil k zákroku.

Domácí se snažili o křídelní kombinace a centry před branku, které však adresáty nenacházely nebo ztroskotaly na pozorné jihlavské defenzívě. Ke střele se dostal až po půlhodině hry Tischler, ale vysoko přestřelil. To v 36. minutě bylo horko před pardubickou brankou, kde po přihrávce Vaculíka střílel z bezprostřední blízkosti Machuča, ale branku přestřelil. 

Vysočina do druhé půle vstoupila aktivně. Ve 47. minutě jí vyšla kombinace na levém křídle a do šance se prosadil Novotný. Uvolnil se a levačkou pálil k zadní tyči. Jenže Letáček se dokázal natáhnout a míč vytěsnil na tyč a následný roh. Po hodině hry se do šance řítil domácí Mužík, ale Vedral při jeho stíhání odvedl skvělou práci. V 64. minutě z úhlu pohotově střílel Petráň, ale rána mu vůbec nesedla. Podobně si ve vápně vedli i jihlavští hroťáci Klíma a poté Klobása, ani jeden z nich hradbu pardubických těl neprostřelil.

V závěru byla Jihlava nebezpečnější, Fulnekovu prudkou ránu Letáček vyrazil. Po faulu na Javůreka byl vyloučen domácí stoper Kopřiva, ale Vysočina krátkou přesilovku nevyužila. V 84. minutě hezky odcentroval Javůrek, našel nabíhajícího Klímu, ale ten nedokázal kulatý nesmysl usměrnit do sítě. V 87. minutě tlak Vysočiny vyústil ve střelu Javůrka uvnitř vápna, ovšem domácí beci ji dokázali zastavit svými těly. Když se neujaly ani další závary a centry v podání FCV, tak duel dospěl do bezbrankové remízy.

FK Pardubice - FC Vysočina Jihlava 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Nenadál – Dobrovolný, Poživil. Diváci: 527

Pardubice: Letáček - Prosek, Jakub Klíma, Kopřiva, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (90. Sokol), Kovář (80. Solil), Tischler (83. Zukal), Fousek - Petráň. Náhradníci: Knobloch – Kašiar, Huf, Čmelík.

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Vaculík, Štěpánek, Vedral, Preisler – Machuča, Šlein (82. Šefčík) – Fulnek, Levin (62. Klobása), Novotný (80. Javůrek) – Klíma. Náhradníci: Vízek – Hykel, Čáp, Šumský.

 

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky fotbal, FC Vysočina, FK Pardubice, zápas, remíza, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Klíma, Javůrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Vysočina se s podzimem rozloučila jedním bodem. V Pardubicích remizovala 0:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.