Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bedřichov je podzimním mistrem 1.A třídy. Spokojenost, ale stojíme nohama na zemi, říká trenér Peštál

Fotbalisté Bedřichova zažili podzim, jako už dlouho ne. Tabulce 1.A třídy skupiny A vévodili prakticky od úvodu soutěže a v jejím čele vydrželi až do posledního podzimního kola. Příjemným překvapením je to i pro trenéra Zbyňka Peštála, který se bedřichovského kormidla ujal v létě.

„Od mojí poslední štace v Rantířově uběhly dva roky, takže jsem se na působení na Bedřichově těšil,“ vrací se půl roku dozadu Zbyněk Peštál. V tu dobu určitě ještě nevěděl, nakolik bude jeho minimálně podzimní mise u jihlavského klubu úspěšná. Pod jeho vedením zaznamenal tradiční klub deset výher, body ztratil jen prohrou v Herálci a remízami v Leštině a Kostelci. Výsledných 32 podzimních bodů a primát podzimního mistra nakonec předčil i jeho očekávání. „Jsem příjemně překvapen. Na začátku spolupráce jsme si stanovili pravidla, která se dařilo dodržovat, a která fungují do teď,“ pochvaluje si.

Tým sedmatřicetiletého kouče vyhrál první čtyři zápasy soutěže, až poté narazil v Herálci. „Vstup do soutěže byl hodně důležitý, mančaft nabral sebevědomí v tom, že jsme schopni hrát vyrovnaně i proti týmům ze špičky.“ Bedřichovu následně vyšly další zápasy, i proti okresním rivalům z Třeště a Dobronína, a šňůra výher utěšeně narůstala. Další body Peštálův tým ztratil až v posledních dvou venkovních zápasech. Nutno dodat, že remízy z Leštiny a Kostelce byly hodnoceny jako cenné. Nakonec to rezultovalo v jednobodové vedení před druhým Herálcem, třetí Kamenice nad Lipou je již šest bodů pozadu.

Už přípravný turnaj v Rantířově a první mistrovské zápasy ukázaly, že síla v mančaftu je. Věděl jsem, že pokud se nám i nadále bude dařit hrát týmově, výsledky by mohly být na slušné úrovni, i když jsem samozřejmě nečekal, že budeme po podzimu první,“ hodnotí průběh podzimu bedřichovský lodivod. „Je vidět, že to hráče baví, chodí se na tréninky a vidět je to i v zápasech. Tým během podzimu pracoval velmi dobře, prokázal jak potřebnou tréninkovou docházku, tak zápasovou morálku.“

Ta se projevila i v těch zápasech, které Bedřichov ovládl pouze těsným výsledkem. Těch bylo celkem pět. „Ukazuje to na určitou vnitřní sílu týmu si za vítězstvím jít, jako například naposledy proti Pacovu,“ připomíná Peštál poslední duel podzimu, který jeho svěřenci vyhráli až díky brance ze závěru utkání. „V útoku i obraně je také několik individualit, které jsou schopné mančaft v krizových chvílích podržet, vzít to na sebe a vyrovnané utkání překlopit na naši stranu. Samozřejmě za podpory ostatních hráčů,“ popisuje.

Dle kouče se dobře se nastavila i spolupráce s bedřichovským dorostem. „V době, když jsme měli tresty a zranění, dorostenci výborně zapadli jak herně, tak do party,“ poukazuje Zbyněk Peštál na důležitý aspekt. I díky tomu v zimě na Sokole žádné velké změny v kádru neplánují. „Ale nechceme po jedné povedené půlsezóně usnout na vavřínech a nebo se nějak plácat do ramenou, to by se nám mohlo rychle vrátit,“ upozorňuje. „Pořád je na čem pracovat, tolik zápasů, ve kterých jsme soupeře válcovali, určitě nebylo. Hlavně ke konci jsme pár zápasů ubojovali spíš silou, ne tak fotbalově,“ je si Peštál vědom rezerv.   

Vzhledem k tomu, že jeho tým okupuje čelo tabulky 1.A třídy, nemohl se vyhnout otázce na postupové ambice do krajského přeboru. „Vzhledem k tomu, že jsme první, myšlenky na postup jsou. Ale jsem nohama na zemi, přístup k zimní přípravě a výsledky prvních zápasů jara nám ukážou, jestli jsme schopni se o postup ucházet a jestli tyto ambice jsou oprávněné,“ dodává pokorně Zbyněk Peštál. Podle bedřichovského trenéra budou největšími konkurenty Kamenice a Herálec, zapomínat však nechce ani na Leštinu.

Foto TJ Sokol Bedřichov

Štítky Sokol Bedřichov, 1. A třída, mistr, Bedřichov, trenér, podzim, soutěž, Leština, Rantířov, Kostelec (Krnov), krajský přebor

Bedřichov je podzimním mistrem 1.A třídy. Spokojenost, ale stojíme nohama na zemi, říká trenér Peštál | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.