Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Domácí rozlučka s podzimem i trenérem se vydařila. Vysočina porazila Ústí nad Labem 4:1

Více než důstojné bylo rozloučení fotbalistů Vysočiny jak s domácí podzimní druholigovou sezónou, tak s odcházejícím trenérem Martinem Svědíkem. V 15. kole si Jihlava vyšlápla na Ústí nad Labem a po přesvědčivé výhře 4:1 se aspoň dočasně usazují na čele druhé ligy.

V pátek se v Jihlavě hrál celkem svižný a záživný fotbal. Jako první to nepřesně zkoušel ústecký Šup, potom se snažili domácí. Zoubele však ve skluzu přestřelil, Fulnek takéž minul. Aktivní Šup poté nechal vyniknout Vejmolu, které řádně prověřil nepříjemnou střelou i Nágl. Konec zastřelování vyhlásil ve 40. minutě jihlavský Lukáš Zoubele, k němuž dopustoval Preislerův centr a nadvakrát překonal Tvrdoně - 1:0. O pouhou minutu stejný hráč náskok Jihlavy zdvojnásobil, když si pohrál s obranou a zamířil přesně do víka!

Na začátku druhého poločasu nedobře vyřešil brejkovou situaci Fulnek, ale domácí to tolik mrzet nemuselo. V 58. minutě si totiž na Levinův zahraný rohový kop naskočil Petr Tlustý a upravil již na 3:0. O pět minut později vykřesal jiskru naděje pro Ústí Dominik Šup, který zblízka usměrnil povedený centr za záda Vejmoly - 3:1. Na rozdíl jedné branky mohl snížit Dvořák, ale jeho střela mířila na tribunu. I Vysočina byla aktivní a zaznemenala několik zajímavých akcí. Při jedné z nich fauloval Nágl Machuču a Lukáš Vaculík z penalty stanovil na konečných 4:1.

FC Vysočina jihlava- FK Ústí nad Labem 4:1 (2:0)

Branky: 40. Zoubele, 42. Zoubele, 58. Tlustý, 88. Vaculík (pen.) – 63. Šup.

Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Boček. Diváci: 1139.

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Vaculík (C), Štěpánek, Tlustý (88. Vedral), Preisler – Levin, Šlein – Fulnek, Zoubele (55. Machuča), F. Novotný – Jiří Klíma (78. Klobása). 

FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada (55. D. Procházka), Kingue, Pimpara (74. D. Richter), M. Bílek – J. Peterka (C) – Krátký, R. Dvořák, Drame (55. Matějka), Nágl – Šup. 

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky Vysočina Jihlava, Ústí nad Labem, druhá liga, výhra, FC Vysočina Jihlava, FK Ústí nad Labem, Lukáš Zoubele, trenér, Petr Tlustý, Fulnek, Lukáš Vaculík, Jiří Klíma

Domácí rozlučka s podzimem i trenérem se vydařila. Vysočina porazila Ústí nad Labem 4:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.